Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1246

Πρόταση Μπουτάρη να ξεκινούν τα σχολεία στις 10 το πρωί

  • Print
Προσθήκη σχολίου


Τις δικές του προτάσεις για την ώρα έναρξης των σχολικών μαθημάτων κατέθεσε μέσω twitter ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, που εμφανίστηκε με πιο προωθημένες θέσεις για το σχολικό ωράριο από αυτές του αρμόδιου υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.

Μέσω twitter, ο κ. Μπουτάρης πρότεινε να προσαρμοστούν από του χρόνου τα σχολεία στα νέα ευρωπαϊκά πρότυπα με το ωράριο να ξεκινά στις 10 το πρωί και να ολοκληρώνεται στις 6 το απόγευμα.

«Έτσι και οι εργαζόμενοι θα διευκολύνονται και θα υπάρχει θετικός αντίκτυπος στο κυκλοφοριακό της Θεσσαλονίκης», πρόσθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

 

Λίγο νωρίτερα, έγραψε σχόλιο για την έναρξη των σχολικών μαθημάτων, αναφέροντας: «Έρχεται χειμώνας και τα σχολεία άνοιξαν. Όπως έχω πει και στο παρελθόν το σημερινό ωράριο λειτουργίας της αγοράς είναι εξαντλητικό για τις εργαζόμενες μητέρες που βλέπουν ελάχιστα και μάλιστα κατάκοπες τα παιδιά τους. #thessaloniki».

 

 

Ορισμένοι αποδίδουν την πρότασή του στη μάλλον στενή σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου, ωστόσο αν λάβουμε υπ' όψιν τη δήλωση του κ. Γαβρόγλου, η έναρξη των σχολείων στις 9 το πρωί θα γίνεται «για να κοιμόμαστε λίγο περισσότερο», τότε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης «υπόσχεται» ακόμη περισσότερο ύπνο.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required