Γενικός Δείκτης:708.24-1.35%
EUR/USD: 1.1329

Υπό κράτηση οι 4 από τους 11 κατηγορούμενους για το κύκλωμα των αναβολικών

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Στην φυλακή οδηγήθηκαν μετά τις απολογίες τους στις ανακριτικές αρχές τέσσερις από τους έντεκα κατηγορούμενους – ανάμεσά τους και μια γυναίκα - για συμμετοχή τους στο κύκλωμα αναβολικών που εξάρθρωσε την περασμένη Τρίτη η Οικονομική Αστυνομία.

Ειδικότερα, προφυλακιστέοι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκαν το στέλεχος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σωματικής Διάπλασης και Fitness Ελλάδας 47 ετών, ένας 37χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος στα Χανιά και δυο ακόμη εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Αντίθετα, οι υπόλοιποι επτά κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους με την επιβολή περιοριστικών όρων και την καταβολή εγγυήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσαν χρήστες αναβολικών ουσιών και αθλητές bodybuilding.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του 47χρονου κατηγορουμένου, Μανώλης Αναστασάκης, ο εντολέας του, κατά την απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες. Όπως δε επισήμανε ο ίδιος, δεν βρέθηκαν μεγάλες χρηματικές καταθέσεις στον εντολέα του, ενώ τα αναβολικά που βρέθηκαν στην κατοχή του ήταν για δική του χρήση, καθώς ο ίδιος ασχολείται με το bodybuilding.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία της υπόθεσης το κύκλωμα εισήγαγε από Κίνα και Πολωνία, έτοιμα αναβολικά σκευάσματα και πρώτες ύλες, ενώ στη συνέχεια σε παρασκευαστήριο που διατηρούσε σε περιοχή της Κρήτης, με τη χρήση ειδικού μηχανολογικού εξοπλισμού, προέβαινε στην παρασκευή παράνομων αναβολικών, στην τελική τους μορφή.

Στη συνέχεια μέλη του κυκλώματος διακινούσαν τα αναβολικά σε χρήστες, μεταξύ των οποίων και αθλητές. Όσον αφορά τη διακίνηση των παράνομων σκευασμάτων γινόταν κυρίως μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών και οχημάτων των μελών.

Όπως εξακρίβωσε η αστυνομία, το κύκλωμα είχε δραστηριότητα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, κυρίως σε Αττική, Κρήτη και Ήπειρο, ενώ είχε επεκτείνει τη δράση του και σε Πολωνία, Γερμανία και Κύπρο.

 

Πηγή: protothema.gr

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required