Γενικός Δείκτης:731.350.8%
EUR/USD: 1.1189

Νέα αναπτυξιακά προγράμματα για τα χωριά γύρω από τη Μόρια προανήγγειλε ο Δ. Βίτσας

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Νέα αναπτυξιακά προγράμματα για τα χωριά γύρω από τη Μόρια στη Λέσβο ετοιμάζει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως ανέφερε ο υπουργός, Δημήτρης Βίτσας σήμερα σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1. Όπως είπε χαρακτηριστικά, αυτό «δεν είναι δέσμευση, είναι κάτι που προχωράει». Επίσης, τόνισε ότι στη Μόρια δόθηκαν όλες οι αποζημιώσεις του πρώτου κύκλου και «θα αρχίσουμε τη διαδικασία για τις αποζημιώσεις του δεύτερου κύκλου, το ίδιο και για το Χαλκειός στη Χίο».

Επίσης, το υπουργείο έχει μεταφέρει από τις αρχές του χρόνου 24.000 άτομα από τα νησιά προς την ενδοχώρα και 2.500 από αρχές Νοεμβρίου μέχρι σήμερα και συγχρόνως βελτιώνει την κατάσταση στις δομές φιλοξενίας σε όλη τη χώρα. Ο υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση κάνει κινήσεις σε σχέση με την Ευρώπη για το θέμα του προσφυγικού. «Προωθούμε την ιδέα ότι πρέπει να υπάρξει το Δουβλίνο 4, ωστόσο δύο χρόνια συζητάμε το Δουβλίνο 4 και επειδή κάποιες χώρες δεν συμφωνούν, δεν γίνεται», εξήγησε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα ζητάει οι χώρες που συμφωνούν στην κοινή ευθύνη να προχωρήσουν μαζί.

Ο κ. Βίτσας σχολίασε σειρά ζητημάτων της επικαιρότητας. Σχετικά με την επέτειο του Πολυτεχνείου ο κ. Βίτσας ανέφερε ότι «το βασικό και για τις νέες γενιές και για τους μεγαλύτερους είναι να θυμούνται τα προτάγματα τα οποία υπάρχουν και εξελίσσονται. Το πώς συγκροτείται σήμερα το αίτημα της ελευθερίας, συγκροτείται από τη δημοκρατία, συγκροτείται από τα ανθρώπινα δικαιώματα, την κοινωνική αλληλεγγύη, την ανοχή και την ασφάλεια». Για τον προπηλακισμό στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ χθες στο Πολυτεχνείο είπε ότι «όταν κάποιος προσπαθεί να εμποδίσει τον Νίκο Μανιό ή τον Θοδωρή Δρίτσα να καταθέσουν στεφάνι στο Πολυτεχνείο είναι σαν να σας εμποδίζει κάποιος να μπείτε στο σπίτι σας. Αυτοί οι άνθρωποι μαζί με πολλούς άλλους δίνουν τη δυνατότητα στην ελληνική κοινωνία να ζει με δημοκρατία».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required