Γενικός Δείκτης:733.182.23%
EUR/USD: 1.1164

Ζακ Κωστόπουλος πέθανε από ισχαιμικoύ τύπου επεισόδιο που συνδέεται αιτιωδώς με πολλαπλά τραύματα

  • ( UPD -20/11/2018 15:23 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

 

Αυτή την ώρα παραδίδεται στην οικογένεια και την αστυνομία το τελικό πόρισμα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας για τις συνθήκες και τα αίτια θανάτου του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου, το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Σεπτεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας. Οπως ανακοίνωσαν ο θάνατος οφείλεται σε ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου σε έδαφος πολλαπλών τραυμάτων σώματος.

unnamed

Οι ιατροδικαστές παραδίδουν το υλικό στην οικογένεια και στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών που χειρίζεται την υπόθεση και στη συνέχεια από εκεί ο φάκελος που τυπικά κλείνει από την Αστυνομία θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο ανακριτή.

Όπως επισήμανε ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογρηάς «με δεδομένη την απουσία υποκείμενης στεφανιαίας ή άλλης καρδιακής νόσου, άλλης υποκείμενης παθολογικής οντότητας πλην της βαριάς ηπατικής βλάβης και τοξίκωσης, οι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου συνδέονται αιτιωδώς με τα πολλαπλά τραύματα που έφερε ο θανών σε διάφορα σημεία του σώματος μέσω μηχανισμού stress, ο όρος stress με την ιατρική του εννοια, δηλαδή την αντίδραση του οργανισμού προκειμένου να αντιμετωπίσει εξωτερικά ερεθίσματα, όπως τραύματα που τείνουν να μεταβάλλουν τη σημαντική του ισορροπία».

Τεχνικός σύμβουλος οικογένειας: Οι κακώσεις που υπέστη συνδέονται με τον θάνατο

Μετά την ολοκλήρωση του εργαστηριακού ελέγχου και συναξιολογώντας τα ευρήματα της νεκροψίας – νεκροτομής οδηγηθήκαμε στο ασφαλές συμπερασμα ότι οι κακώσεις που υπέστη συνδέονται με τον θάνατο του. Έπρεπε και οφείλαμε να αναμένουμε τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων διότι αποκλείστηκε προηγηθείσα λήψη ουσιών όπως και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων διότι αποκλείστηκε άλλη παθολογία. Οι κακώσεις που δέχτηκε είχαν τέτοια ένταση και οι κακώσεις αυτές αφορούν στα πολλαπλά θλαστικά τραύματα είχαν τέτοια ένταση που προκάλεσαν τον μηχανισμό του θανάτου χωρίς την παρεμβολή άλλου γεγονότος", είπε ο Σωκράτης Τσαντίρης, ιατροδικαστής – τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Κωστόπουλου, στο protothema.gr

eggrafo2

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required