Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.121

Στις 3 Μαρτίου το Εθνικό Πρωτάθλημα Χορού

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Με βασικούς στόχους την ενασχόληση των νέων με τον κλασικό και τον σύγχρονο χορό και την ανάδειξη των Ελλήνων χορευτών σε διεθνές επίπεδο, κορυφαίοι χορευτές και χορογράφοι από την Ελλάδα και την Κύπρο θα διαγωνιστούν στο Εθνικό Πρωτάθλημα Χορού, που θα διεξαχθεί στις 3 Μαρτίου στο Κολλέγιο Αθηνών.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, στην κριτική επιτροπή θα υπάρχουν καταξιωμένοι κριτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν υποτροφίες για διεθνείς διαγωνισμούς. Παράλληλα, με το πρωτάθλημα, στο φουαγιέ του θεάτρου, θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ανθρώπινη Κίνηση στον Χορό». Οι εγγραφές ολοκληρώνονται αυτή την εβδομάδα.

Στην Κριτική Επιτροπή θα βρίσκονται, μεταξύ άλλων, ο Yvonne Strauss, Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Χορού της Γαλλίας, ο Valentin Bartes, διοργανωτής διαγωνισμών σε Ευρώπη και Αμερική, καθώς επίσης η βραβευμένη Ελληνίδα χορογράφος Ιωάννα Στρατή και ο Ovidiou Dragonman, Διευθυντής του Θεάτρου στο Sibiu Ballet Theater. «Ο σύγχρονος χορός έχει πολλές ερμηνείες: είναι πολύπλευρος και ανοιχτός σε διαφορετικές προσεγγίσεις και αισθητικές. Αυτό που ξεχωρίζω σε ένα χορευτή είναι κατά πόσο “βουτάει” μέσα σε αυτό που παρουσιάζει. Θεωρώ πολύ σημαντικό ο χορευτής να εμπλέκεται. Αυτή είναι η φύση του χορού και αυτό τον καθιστά τέχνη, ο χορευτής να ερμηνεύει και όχι μόνο να εκτελεί», δήλωσε η Ιωάννα Στρατή.

Οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στις κατηγορίες: μπαλέτο, νεοκλασικό, σύγχρονο και μοντέρνο. Οι χορευτές έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή ως Solist, μέρος του PasDeDeux / Duet ή του Ensemble. Πρόκειται για μία διοργάνωση όπεν για ηλικίες άνω των 8 ετών.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, στο φουαγιέ του θεάτρου θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας που θα προβάλλει την «Aνθρώπινη Kίνηση στον Xορό». Στην έκθεση θα συμμετέχουν αναγνωρισμένοι φωτογράφοι που εξειδικεύονται στην φωτογράφιση χορευτών και έχουν ως στόχο να αναδείξουν την ποιότητα και το εύρος της κίνησης που έχουν τη δυνατότητα να επιτύχουν οι χορευτές. Οι φωτογράφοι που θα συμμετέχουν είναι ο Σπύρος Παπαδάτος και Σπύρος Χατζηαγγελάκης.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required