Γενικός Δείκτης:766.36-1.29%
EUR/USD: 1.1215

Διάλογοι φωτιά για το κύκλωμα με τα πλαστά διπλώματα

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Διάλογοι που καταδεικνύουν το εύρος της παράνομης δράσης του κυκλώματος που χορηγούσε πλαστά διπλώματα οδήγησης ακόμη και σε οδηγούς λεωφορείων (!), περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης, η οποία βρίσκεται στα χέρια ανακριτή, ενώπιον του οποίου επρόκειτο να απολογηθούν αύριο τα εννέα άτομα που διώκονται ποινικά, κατά περίσταση, για τα εξής αδικήματα: Δωροδοκία, δωροληψία, ψευδή βεβαίωση, σύσταση συμμορίας, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και ψευδή ιατρική βεβαίωση.

Οι κατηγορούμενοι – επτά υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής και δυο ιδιώτες, ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης, φέρονται να πραγματοποιούσαν εικονικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών σε …άδειες αίθουσες της Διεύθυνσης Μεταφορών. Στη συνέχεια συμπλήρωναν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τα «επιτυχή» αποτελέσματα των υποψηφίων οδηγών, οι οποίοι δεν είχαν ποτέ εμφανιστεί για να δώσουν εξετάσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., το αντίτιμο για δίπλωμα φορτηγού ξεκινούσε από 2.000 ευρώ, ενώ για δίπλωμα λεωφορείου έφτανε τα 2.500 ευρώ. Ίδια «ταρίφα» είχαν τα μέλη του του κυκλώματος και για την έκδοση διπλώματος για συρόμενο φορτηγό, ενώ για βανάκι εννέα θέσεων το ποσό έπεφτε στα 1.500 ευρώ.

Τα μέλη του κυκλώματος φέρονται όμως να έκαναν και ...αβάντα σε όσους δεν είχαν τη δυνατότητα να δώσουν τόσα χρήματα. Στην κατηγορία αυτή των «υποψηφίων οδηγών», οι κατηγορούμενοι προσέφεραν τη δυνατότητα να εμφανιστούν στην αίθουσα, αλλά να μην έχει σημασία τι θα γράψουν. Εκεί οι «ταρίφες» κυμαίνονταν από 550 έως 1500 ευρώ, ανάλογα με τη κατηγορία του οχήματος.

Ο διευθυντής

Από τους διαλόγους που περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, προκύπτει όμως και πως ο διευθυντής της αρμόδιας διεύθυνσης πείσθηκε έναντι έναντι αντιτίμου, να καλύψει τη δράση του μελών του κυκλώματος.

Συγκεκριμένα, στις 12 Δεκεμβρίου τρεις εκ των κατηγορουμένων πλησίασαν το διευθυντή, επίσης κατηγορούμενο πλέον στην υπόθεση, και αφού του εξήγησαν τι συμβαίνει με τις «στημένες αίθουσες» στη συνέχεια συζήτησαν μαζί του για το ποσοστό που έπρεπε να του δώσουν ώστε όχι μόνο να τους καλύψει αλλά και να τον εντάξουν στο κύκλωμα.


Στο συγκεκριμένο διευθυντικό στέλεχος, σύμφωνα με τη δικογραφία, καταβλήθηκαν περί τα 12.000 ευρώ (κάθε μέλος του κυκλώματος φέρεται να δίνει στο διευθυντή 1.500 ευρώ). Ωστόσο, εκείνος εμφανίζεται να ζητεί και άλλα 600 ευρώ για να πληρώσει το service του οχήματός του και τα τα τέλη κυκλοφορίας. Επιπλέον, φέρεται να έχει ζητήσει αλλά 1.000 ευρώ από κάθε υπάλληλο που εμπλέκεται στις «στημένες αίθουσες».


Στη δικογραφία της υπόθεσης περιλαμβάνεται διάλογος μεταξύ δυο κατηγορουμένων για τα χρήματα που πρέπει να πάρει ο διευθυντής προκειμένου να τους καλύψει. Στο διάλογο η πρώτη υπάλληλος που συνομιλεί φέρεται να είναι η αρχηγός του κυκλώματος και ο δεύτερος διαχειριστής των «στημένων αιθουσών».

Υπάλληλος: Δεν θα σε ρωτήσει πιθανότατα (...) πρέπει αύριο να μαζέψουμε 1,5 ο καθένας …

Υπάλληλος : Εντάξει

Υπάλληλος: Γιατί είπαμε να του το δώσουμε για τα Χριστούγεννα και καλά και για όλο αυτό αλλά να μην το δώσουμε , να του τα δώσουμε αύριο αλλά να τα δώσει ο Γ. και καλά ότι το κάνει αυτός αλλά είναι περίεργο να του δώσουν τόσα λεφτά από μόνοι τους …γιατί από μέσα έχει γίνει η μ@@@@@@ και είπαμε να μαζέψει ο καθένας 1,5 .

Υπάλληλος: Ω ρε γαμ@@@ …

Υπάλληλος: Για να κλείσει αυτό είναι πολλά που πρέπει να σκεφτούμε και πως να τα χειραγωγήσουμε . Είναι πάρα πολλά. Γιατί πλέον ο άλλος πάνω έχει δυο επί 25 επί 30 επί 40 πόσο είναι. Και αν πάμε μια κάτω, γιατί το σκεφτόμουνα γιατί, που έλεγες κάτι άλλο και αυτά αν γίνει. Αν κάτι γίνει και τσεκάρει κάτι, τελειώσαμε. Θα πει πάρτε το καπελάκι σας και φύγετε μόνοι σας. Θα μας το πει. Δηλαδή είναι λίγο, γιατί το σκεφτόμουνα και δίπλα εντάξει υπάρχουν επιλογές του λέω αλλά πρέπει και είναι και ο άλλος ρε φίλε γιατί είναι δύσκολο. Μου λέει και αν πει όχι; Του λέω άστο υπάρχουν επιλογές και μετά λέω θα κλείσουν όλα.

Υπάλληλος: Ναι

Υπάλληλος: Όντως θα κλείσουν όλα του λέω και τώρα που το σκέφτομαι πιο ώριμα δεν γίνεται χωρίς αυτόν.

«Θα βάλουμε μπράβο στο μαγαζί μας;»

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ (protothema.gr)

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required