Γενικός Δείκτης:779.590.15%
EUR/USD: 1.1249

Εγκρίθηκε η ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου της Ρόδου

  • Print
Προσθήκη σχολίου

«Η Ρόδος δεν υπολείπεται ευκαιριών και πόρων έτσι ώστε να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της και να δημιουργηθούν στο νησί περαιτέρω συνθήκες ανάπτυξης και αύξησης της τουριστικής κίνησης».

Αυτό δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, με αφορμή την ένταξη στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού για το Νότιο Αιγαίο 2017-2020, του έργου για την ανάπλαση της Παραλιακής Ζώνης της Ρόδου και την έγκρισή του από το υπουργείο Οικονομικών.

Το έργο «Ανάπλαση παραλιακής ζώνης από Θαλασσινή Πύλη μέχρι Λιμένα Ακαντιάς (Τμήμα Α-ΣΤ)» αγγίζει τα 2,6 εκατ. ευρώ και το ποσό των 900.000 ευρώ, θα καλυφθεί από ίδιους πόρους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ν. Δωδεκανήσου.

Το έργο περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του σημαντικότερου σημείου των παράλληλων οχυρώσεων της Θαλασσινής Πύλης και όλο το χερσαίο τμήμα έως την ακτογραμμή, στην οποία θα συνεχιστεί η κατασκευή ποδηλατοδρόμου και ξύλινου πεζόδρομου.

Το σημαντικό αυτό έργο συνδέει τα λιμάνια του Μανδρακίου, της Κολώνας, του Τουριστικού και της Ακαντιάς, αναπλάθοντας την διαδρομή μεταξύ των Μεσαιωνικών Τειχών και της θάλασσας.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας ευχαρίστησε θερμά τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθη Γιαννακίδη για τη συνολική συμβολή του στην στήριξη της νησιωτικότητας.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required