Γενικός Δείκτης:767.1-1.2%
EUR/USD: 1.1216

Στη Βουλή η δικογραφία για το rebate

  • Print
Προσθήκη σχολίου


Σε τρια πολιτικά πρόσωπα ....σκόνταψε σύμφωνα με πλητοφορίες η έρευνα των εισαγγελέων Διαφθοράς για το rebate, η οποία είχε ξεκινήσει με αφοτμή πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάζεται στη Βουλή.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε αφορά στις επιστροφές φαρμακευτικών εταιριων την περιοδο 2006 έως 2010 και αφορά σε τρία πρόσωπα.

Συγκεκριμενα ο ένας φέρεται να έχει προγενέστερη εμπλοκή στην υπόθεση Novartis, ενώ οι άλλοι δύο διετέλεσαν κυβερνητικά στελέχη το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση είχε αναφερθεί σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας πριν από λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν ειπωθεί την περίοδο 2006-2010 το κράτος δεν προχώρησε στην είσπραξη του ποσού του rebate από τις φαρμακευτικές εταιρείες. Μάλιστα η Έφη Αχτσιόγλου είχε κάνει λόγο για μη σύννομες διαδικασίες.

Σημειώνεται ότι η ευθύνη για το rebate την εν λόγω περίοδο βάρυνε τις ηγεσίες του υπουργείου Εργασίας. Πλέον, όμως, είναι αρμόδιοτητας Υπουργείου Υγείας και ΕΟΠΥΥ.
«Πρόκειται για ζημία του δημοσίου που υπολογίζεται σε περίπου 241 εκατ. ευρώ», είχε αναφέρει η υπουργός Εργασίας, διευκρινίζοντας πως το μεγαλύτερο ποσό εντοπίζεται την περίοδο 2006-2007.

Το σύνολο των μη εισπραχθέντων ποσών, για όλους τους παραπάνω λόγους, ανέρχεται σε περίπου 241 εκατ. ευρώ», διευκρίνισε η υπουργός Εργασίας, αναλύοντάς τα ως εξής:

Για το 2006 και το 2007, περίπου 134 εκατομμύρια ευρώ.
Για το 2008 (κατ' εκτίμηση), 67,2 εκατομμύρια ευρώ.
Για το 2009, υπόλοιπο ποσού 17,5 εκατομμύρια ευρώ.
Για το 2010, υπόλοιπο ποσού 22,2 εκατομμύρια ευρώ.

 

Πηγή: protothema.gr

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required