Γενικός Δείκτης:767.32-1.17%
EUR/USD: 1.1217

ΥΕΘΑ για Τούρκους δύτες στη Σούδα: Το ΝΑΤΟ «κατέβασε» τη φωτογραφία

  • ( UPD -20/03/2019 17:45 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ούτε κουβέντα για το κατά πόσον οι Τούρκοι έχουν δικαίωμα να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες δεν κάνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στη λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφορικά με την πρόκληση Τούρκων δυτών, οι οποίοι φωτογραφήθηκαν με την τουρκική σημαία στον βύθο του κόλπου της Σούδας -ενώ, σαν να μην έφτανε αυτό, η Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ έκανε «retweet» στον επίσημο λογαριασμό της, τις προκλητικές φωτογραφίες, που ανήρτησε πρώτα το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Η μόνη απάντηση, από ελληνικής πλευράς, στη «χοντρή» προβοκάτσια από το γραφείο Τύπου της Διεύθυνσης Ναυτικών Δυνάμεων της βορειοατλαντικής συμμαχίας, ήταν να παρέμβει σε επίπεδο... γραφείων Τύπου, προκειμένου να κατέβει η επίμαχη ανάρτηση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας: «Σχετικά με υποβρύχια φωτογραφία που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του twitter της Διοίκησης ΝΑΤΟ Allied Maritime Command (MARCOM), η οποία απεικονίζει δύτες με τουρκική σημαία και φέρεται να έχει ληφθεί στη διάρκεια της Νατοϊκής άσκησης «ΑΡΙΑΔΝΗ-19», μετά από εντολή του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη, το ΓΕΝ παρενέβη και αφαιρέθηκε από τον παραπάνω λογαριασμό. Παράλληλα οι ελληνικές αρχές προέβησαν σε σχετικές επισημάνσεις σε επίπεδο Συμμαχίας».

Πηγή: protothema.gr

 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required