Γενικός Δείκτης:847.36-0.35%
EUR/USD: 1.1212

Τουρκικός Τύπος: Ο Τσίπρας πήγε σε τουρκικό νησί (Αγαθονήσι)

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Σε διαρκείς προκλήσεις επιδίδονται οι Τούρκοι ενόψει και δημοτικών εκλογών (31 Μαρτίου).

Ο τουρκικός Τύπος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως πήγε σε... τουρκικό νησί, καθώς το Αγαθονήσι ανήκει στην περιφέρεια του Αϊδινίου σύμφωνα με την εφημερίδα Sozcu!

Όπως μεταδίδει το skai.gr, ακολουθώντας τη γραμμή της τουρκικής κυβέρνησης, ο τουρκικός Τύπος ισχυρίζεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός όχι μόνο είπε ψέματα για την παρενόχληση του ελικοπτέρου του από τουρκικά μαχητικά ανήμερα της 25ης Μαρτίου, αλλά και πως πήγε σε... τουρκικό νησί.

"Ο Έλληνας πρωθυπουργός πήγε σε τουρκικό νησί", αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα Sozcu. Σύμφωνα μάλιστα με την τουρκική εφημερίδα, ο Αλέξης Τσίπρας προκάλεσε... διπλά! "Από τη μια είπε ότι τον παρενόχλησαν, από την άλλη πήγε σε νησί όπου υπάρχει παράνομη ελληνική κατοχή".

Από την πλευρά της, η εφημερίδα Aksam κάνει λόγο για "άμεση απάντηση στο άμεσο ψέμα του Τσίπρα".

Η Άγκυρα διέψευσε την παρενόχληση του ελικοπτέρου του Έλληνα πρωθυπουργού μέσω πηγών της στο πρακτορείο Αναντολού. Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών σημείωσαν, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ότι θα εκδοθεί αυστηρό διάβημα στην τουρκική κυβέρνηση καθώς η Αθήνα δεν θέλει να περάσει έτσι το γεγονός.

Μάλιστα, μόνο τη Δευτέρα, ανήμερα της ελληνικής ημέρας Ανεξαρτησίας, οι Τούρκοι προχώρησαν σε 47 παραβιάσεις από οχτώ μαχητικά.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required