Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.1216

Athens Circular Forum: H καρδιά των Κυκλικών Πόλεων

  • Print
Προσθήκη σχολίου

ΕΝΑΣ κοινός στόχος. Η Κυκλική μετάβαση της Πόλης μας. Ξεκινάμε από την Αθήνα και την Αττική. Πέμπτη 18 και Παρασκευή 19 Απριλίου, 5-9μμ, στο Μέγαρο Υπατία. Έλα μαζί μας.

Η νεοσύστατη ομάδα ενεργών πολιτών Symbiosis - Living Circular διοργανώνει το πρώτο Athens Circular Forum (#ACF), στον συμβολικό χώρο του Μεγάρου Υπατία στο κέντρο των Αθηνών, στις 18 και 19 Απρίλη 2019, 16.30 – 21.00.

Στόχος του Forum είναι να αναδειχθεί η Αθήνα και η Αττική ως ένα πολλά υποσχόμενο παράδειγμα που μπορεί να πρωταγωνιστήσει διεθνώς, λειτουργώντας ως φάρος καινοτομίας και διαχέοντας καλές πρακτικές σε όλη την Ελλάδα.

Πιστεύουμε ότι το μέλλον των Πόλεων και των Περιφερειών είναι η Κυκλική Οικονομία και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Η Symbiosis – Living Circular στοχεύει στην εξάπλωση της γνώσης, την προώθηση ενός πολύπλευρου κοινωνικού διαλόγου και τη δημιουργία συνεργειών σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης σε θέματα Κυκλικότητας. Με σύνθεση, καινοτομία και πραγματικό αντίκτυπο.

Ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και των ευρωεκλογών του Μαΐου, επιδίωξη του Forum είναι η ατζέντα των Κυκλικών, Έξυπνων, Πράσινων και Βιώσιμων Πόλεων να τεθεί στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης, ξεκινώντας από την Αθήνα, τα επιτεύγματα και τις δυνατότητές της. Ακριβώς γι’ αυτό η πρώτη μέρα περιλαμβάνει έναν ανοιχτό διάλογο ανάμεσα στον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, ενώ το ACF ολοκληρώνεται με μια ειλικρινή συζήτηση για το μέλλον, μεταξύ υποψηφίων Ηγετών της Αττικής: Περιφερειαρχών και Δημάρχων.

Συμμετέχουν εν ενεργεία και υποψήφιοι Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες, νυν και πρώην Υπουργοί, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, της Αντιπολίτευσης και των Ευρωπαϊκών Θεσμών, σημαντικές προσωπικότητες της επενδυτικής κοινότητας, των επιχειρήσεων, της βιομηχανίας, της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και των clusters καινοτομίας, διαπρεπείς ακαδημαϊκοί και policy leaders διεθνούς εμβέλειας, οργανώσεις της κοινωνικής οικονομίας και της κοινωνίας των πολιτών. Πρωταγωνιστές είναι οι ενεργοί πολίτες.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα, τους ομιλητές, συντονιστές, χορηγούς και υποστηρικτές εδώ (http://www.symbiosi.eu/el/agenda). Είσοδος ελεύθερη. Απαιτείται προεγγραφή εδώ λόγω περιορισμένων θέσεων.

Η κυκλική μετάβαση περνά μέσα από τη συμμετοχή σου. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, συζητάμε για το παρόν και συνδιαμορφώνουμε το μέλλον των Κυκλικών Πόλεων στην Ελλάδα.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required