Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.1215

Μυτιλήνη: Σιωπηλό συλλαλητήριο «για τον έναν χρόνο από τη ντροπή της πλατείας Σαπφούς» τη Δευτέρα

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Σιωπηλό συλλαλητήριο «για τον ένα χρόνο από τη ντροπή της πλατείας Σαπφούς» οργανώνεται την ερχόμενη Δευτέρα, 22 Απριλίου, στη Μυτιλήνη. Την πρωτοβουλία είχε η παράταξη των πολιτών της Κοινότητας Μυτιλήνης «Δημοκρατική Μυτιλήνη» η οποία καλεί σε αυτήν «όλους τους δημοκρατικούς συμπολίτες, τους φορείς του τόπου και τις παρατάξεις των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου».

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Δευτέρα, συμπληρώνεται ένας χρόνος «από τη νύχτα της ντροπής: την οργανωμένη επίθεση ομάδων ακροδεξιών στην πλατεία Σαπφούς, εναντίον αιτούντων άσυλο, προσφύγων και μεταναστών, παιδιών, γυναικών και ανδρών με σκοπό ακόμα και τη φυσική τους εξόντωση. Πράγμα που έδειξαν όχι μόνο με το σύνθημα "κάψτε τους", αλλά κυρίως με τα όσα έκαναν» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «έναν χρόνο μετά οι φυσικοί και ηθικοί τους αυτουργοί παραμένουν ατιμώρητοι για τα γεγονότα εκείνων των ημερών. Και συνεχίζουν με τις πράξεις τους να δηλητηριάζουν την κοινωνία, να διχάζουν τους πολίτες, να προκαλούν με τα ψεύδη τους το μίσος».

Στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ της Δευτέρας οι συμμετέχοντες «όλοι οι πολίτες που ζούνε στη Μυτιλήνη», καλούνται «σιωπηλά, χωρίς συνθήματα και πανό, με ένα αναμμένο κερί στο χέρι» να διαδηλώσουν δηλώνοντας «ότι είμαστε εδώ. Στεκόμαστε όρθιοι ενάντια στον φασισμό. Ενάντια στο μίσος και τη διχόνοια. Η πόλη μας χρειάζεται όλους. Η Μυτιλήνη της αλληλεγγύης και της Δημοκρατίας είναι εδώ».

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required