Γενικός Δείκτης:725.56-0.81%
EUR/USD: 1.1146

Σταθάκης: Με τροπολογία θα αναβληθούν τα πρόστιμα της Πολεοδομίας στους πυρόπληκτους

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Την κατάθεση τροπολογίας με την οποία θα ακυρωθούν τα πρόστιμα για πολεοδομικές παραβάσεις στο Μάτι, προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Όπως ανέφερε ρεποστάζ του Ελεύθερου Τύπου το σαββατοκύριακο , μετά τη φονική πυρκαγιά αρμόδιες υπηρεσίες της Πολεοδομίας επέβαλαν πρόστιμα στους ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχή όπου σύμφωνα με τους πολεοδόμους υπήρχε ρέμα. Κατά το ίδιο δημοσίευμα, οι ίδιοι οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι επισήμως δεν υπάρχει ρέμα, αφού ουδέποτε οριοθετήθηκε.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης αναγνώρισε ότι η επιβολή προστίμων «ήταν μια πράξη που δεν χρειαζόταν». «Μιλάμε για το ρέμα Παππά, το οποίο δεν εμπίπτει στις ευνοϊκές διατάξεις για το Μάτι γιατί είναι ρέμα. Άρα έχει εξαιρεθεί στον νόμο για το Μάτι και έχει μπει ρητά ότι αναστέλλεται οποιαδήποτε δραστηριότητα οικοδομική ή δόμησης 10 μέτρα δεξιά ή αριστερά από τη βαθιά γραμμή του ρέματος» διευκρίνισε ο υπουργός.

Όπως είπε, η οριοθέτηση της βαθιάς γραμμής του ρέματος δεν έχει ολοκληρωθεί, κάτι που αναμένεται να γίνει προσεχώς από τα υπουργεία Υποδομών και Περιβάλλοντος.

«Η επιβολή των προστίμων έγινε από τις πολεοδομίες. Ήταν μια πράξη που δεν χρειαζόταν και αυτό αναγνωρίστηκε και έτσι πάγωσαν τα πρόστιμα μέχρις ότου χαραχθεί η βαθιά γραμμή» ανέφερε για να προσθέσει: «Προτιθέμεθα να προσθέσουμε και την αναστολή των προστίμων νομοθετικά με τροπολογία στο ίδιο άρθρο που αναφέρεται στο συγκεκριμένο ρέμα». Επομένως, όπως τόνισε, μέχρι να οριοθετηθεί επακριβώς η βαθιά γραμμή του ρέματος αναστέλλεται και η επιβολή προστίμων.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required