Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.121

Ουρά στα διόδια της Ελευσίνας - Ταλαιπωρία για τους εκδρομείς

  • Print
Προσθήκη σχολίου


Με καθυστερήσεις για όσους εκδρομείς επέλεξαν την εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα που κορυφώνεται σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Μεγάλο Σάββατο.

Σύμφωνα με την Τροχαία στα δίοδια της Ελευσίνας έχει σχηματισεί ουρά 1 χλμ. ενώ χαμηλές ταχύτητες υπάρχουν και στο τέλος της Αττικής Οδού πριν την έξοδο προς τα διόδια.

Προβλήματα υπήρξαν και μετά τα δίοδια της Ελευσίνας και μέχρι το πρώτο τούνελ της Κακιάς Σκάλας καθώς σημειώθηκε σύγκρουση τριών αυτοκινήτων - μόνο με υλικές ζημιές - προκαλώντας καθυστερήσεις μέχρι την απομάκρυνση των οχημάτων.

Αυξημένη, αλλά με σταθερή ροή είναι η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, όπου παρατηρείται ανάσχεση περίπου 100 μέτρων στα διόδια Αφιδνών.

Από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, μέχρι ώρα 10:00, πέρασαν περίπου 24.000 αυτοκίνητα από την Αθηνών- Κορίνθου και περίπου 15.000 από την Αθηνών- Λαμίας ενώ μέχρι τις 21:00 το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης είχαν περάσει και απο τα δύο εθνικά δίκτυα, συνολικά 133.592 αυτοκίνητα (78.356 από την Αθηνών- Κορίνθου και 55.236 από την Αθηνών - Λαμίας).

Γεμάτα τα πλοία και τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ

Γεμάτα φεύγουν από τα ξημερώματα τα πλοία από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου καθώς οι πληρότητες ξεπερνούν το 90% και σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν και το 100%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του λιμενικού, μόνο τη Μεγάλη Τετάρτη, από τον Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 18 δρομολόγια, όταν πέρυσι είχαν γίνει 16, και αναχώρησαν 18.328 επιβάτες, σε σχέση με τους 14.954 του περασμένου έτους. Συνολικά 3.167 οχήματα αναχώρησαν χθες, όταν πέρυσι ήταν 2.458 αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με στελέχη ακτοπλοϊκών εταιρειών, η κίνηση φέτος αναμένεται να κυμανθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα, με αυξητική τάση στους δημοφιλείς προορισμούς, όπως Κυκλάδες και Κρήτη.

Το Λιμενικό συστήνει σε επιβάτες και οδηγούς να βρίσκονται έγκαιρα στις αποβάθρες αναχώρησης των πλοίων, προκειμένου να επιβιβαστούν χωρίς να ταλαιπωρηθούν και να ακολουθούν τις οδηγίες των λιμενικών.

Με μεγάλες πληρότητες αναχωρούν και τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ με τους υπευθύνους να έχουν προγραμματίσει δεκάδες έκτακτα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των εκδρομέων.

Σύμμαχος ο καιρός

Οι εκδρομείς έχουν συμμαχό τους τον καιρό καθώς σύμφωνα με το meteo.gr μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες καθώς φαινόμενα αναμένονται μόνο το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου 26/04 σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα επανέλθουν σταδιακά στα φυσιολογικά επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, για το υπόλοιπο της Μεγάλης Παρασκευής αναμένεται ηλιοφάνεια, με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα κυρίως σε ορεινές περιοχές.

Μια διαταραχή στη μέση και ανώτερη τροπόσφαιρα θα επηρεάσει τον καιρό της κεντρικής και βόρειας χώρας το Μεγάλο Σάββατο, προκαλώντας από το μεσημέρι τοπικές βροχές αλλά και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Ανατολική Θεσσαλία και την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Στους χάρτους που ακολουθούν φαίνονται οι περιοχές που αναμένονται φαινόμενα το μεσημέρι (πάνω) και το απόγευμα (κάτω) του Μεγάλου Σαββάτου.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required