Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.1202

«Μάχη ζωής και αξιοπρέπειας»: Διαμαρτυρία των πυρόπληκτων από το Μάτι στο υπ. Περιβάλλοντος

  • Print
Προσθήκη σχολίου

 

Συγκέντρωση διαμαρτύριας πραγματοποιούν αυτή την ωρα πυρόπληκτοι από το Μάτι, τον Νέο Βουτζά και την Κινέττα έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος, ζητώντας άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την φονική πυρκαγιά την 23 Ιουλίου 2018 και κόστισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους.

Αντιπροσωπείες κατοίκων από τις πληγείσες περιοχές καταθέτουν ψήφισμα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου και αυτή την ώρα συναντώνται με τον αναπληρωτη υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο.

mati-sugkentrosi-ena

mati-sugkentrosi-tessera

«Δέκα μήνες μετά ζω σε μια βομβαρδισμένη πόλη. Γιατί;» φωνάζει μια κάτοικος της περιοχής, τονίζοντας πως «τυχαία δεν κάηκα, τυχαία δεν κάηκε το σπίτι μου και δεν έχουν φτιάξει ούτε την καμμένη άσφαλτο»!

Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι «υπουργοί της κυβέρνησης και ο πρωθυπουργός είχαν υποσχεθεί άμεση αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών. Δέκα μήνες μετά είναι αυταπόδεικτη η μη τήρηση της υπόσχεσης».

Οι συγκεντρωμένοι απαιτούν από το υπουργείο περιβάλλοντος:

-Αποκατάσταση των κατεστραμμένων σπιτιών

-Εξασφάλιση κοινωνικής βοήθειας, δωρεάν ιατρικής περίθαλψης και οικονομικής ενίσχυσης των εγκαυμάτων

-Άμεση υλοποίηση των υποσχέσεων για τη πλήρη αποκατάσταση των οικισμών μας

-Άμεση επίλυση των θεμάτων που αφορούν στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και μέτρων πολιτικής προστασίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

mati-sugkentrosi-dyo

mati-sugkentrosi-tria

πηγή: protothema.gr

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required