Γενικός Δείκτης:853.320.7%
EUR/USD: 1.1197

Στροφή στις κινηματογραφικές μπίζνες κάνει το εργοστάσιο της Πτολεμαΐδας

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Της Μαριάννας Τζάννε

Την μετατροπή του παλιού εργοστασίου της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα σε στούντιο κινηματογραφικών παραγωγών, επιβεβαίωσε πριν λίγο μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Μανώλης Παναγιωτάκης. Μετά τις ιλιγγιώδεις ζημιές του 2018, η κρατική τηλεόραση προσπάθησε να ελαφρύνει την συζήτηση για την ΔΕΗ ρωτώντας για τους φιλόδοξους σχεδιασμούς της στην ...μεγάλη οθόνη.

Όπως δήλωσε ο κ. Παναγιωτάκης σε χώρο κινηματογραφικών παραγωγών θα μετατραπεί ένα παλιό εργοστάσιο, το οποίο έκλεισε το 2006. «Η περιοχή της Πτολεμαΐδας υπήρξε η καρδιά της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα. Όσο μειώνεται η λιγνιτική παραγωγή, μειώνεται και η δραστηριότητα της επιχείρησης. Για αυτό και η ΔΕΗ πρέπει να αναζητήσει άλλες οικονομικές δραστηριότητες που θα φέρουν ανάπτυξη στην περιοχή».

Ο επικεφαλής της Επιχείρησης δήλωσε επίσης ότι σε ένα μήνα θα είναι έτοιμο το business plan ώστε αμέσως μετά η ΔΕΗ να συζητήσει με μεγάλους παραγωγούς για την αξιοποίηση των παλιού εργοστασίου.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα θέματα ο κ. Παναγιωτάκης, επανέλαβε ότι η ΔΕΗ δεν καταρρέει και ότι φέτος έχει προγραμματίσει συνολικές επενδύσεις ύψους 790 εκ. ευρώ. Όπως δήλωσε, μέχρι το Φθινόπωρο η ΔΕΗ θα έχει επανατοποθετηθεί στην αγορά, με την δημιουργία τριών νέων καταστημάτων αλλά και με την παρουσία της μέσα σε πολύ μεγάλες αλυσίδες. Τα νέα σημεία πώλησης θα αξιοποιηθούν για την επέκτασή της και στον τομέα του φυσικού αερίου, τη διευθέτηση και την πληρωμή λογαριασμών.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required