Γενικός Δείκτης:708.24-1.35%
EUR/USD: 1.132

Γ. Προβόπουλος: Η απειλή του Grexit καθιστά την επιτυχία του προγράμματος μονόδρομο

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Τις θέσεις του για την ελληνική κρίση και τις προοπτικές εξόδου από αυτήν, ανέπτυξε ο πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του με τίτλο «Από το Grexit στην ανάρρωση» στη εναρκτήρια εκδήλωση της Σειράς Διαλέξεων "Γεωργίου Μπεχράκη" στην Έδρα Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Σχολή Φλέτσερ του Πανεπιστημίου Ταφτς στη Βοστώνη.

Ο κ. Προβόπουλος χαρακτήρισε την επιστροφή στη δραχμή ως την απόλυτα καταστροφική επιλογή και δήλωσε πως η απειλή του Grexit καθιστά την επιτυχία του προγράμματος μονόδρομο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις δυο φάσεις της ελληνικής κρίσης, από το 2009 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014 και από τις αρχές του 2015 μέχρι σήμερα. Ο κ. Προβόπουλος ανέλυσε τις γενεσιουργές αιτίες της κρίσης, δηλαδή τον εκτροχιασμό των δημόσιων οικονομικών και την απώλεια της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, καθώς και τη σημαντική πρόοδο που επιτεύχθηκε μέχρι το 2014 στην προσαρμογή της οικονομίας στις νέες συνθήκες. Στη συνέχεια, περιέγραψε την εκ νέου επιδείνωση της κατάστασης μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.

Επίσης, ανέλυσε  τα μέτρα που έλαβε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αλλά και συνολικά η Ευρωζώνη για την καλύτερη θωράκιση της ελληνικής και της ευρωπαϊκής οικονομίας από την κρίση ενώ αναφερόμενος στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας υποστήριξε ότι μπορεί να είναι αισιόδοξες στο βαθμό που τηρείται η συμφωνία της 12ης Ιουλίου.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required