Γενικός Δείκτης:682.720.25%
EUR/USD: 1.18

ΔΕΣΦΑ: Περνούν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού δύο επενδυτικά σχήματα

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Δύο επενδυτικά σχήματα προκρίνονται για την επόμενη φάση του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων κατά τη σημερινή του συνεδρίαση και σε συμφωνία με την Ελληνικά Πετρέλαια προεπέλεξε για τη Β' φάση του διαγωνισμού του μετοχικού κεφαλαίου του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου Α. Ε. (ΔΕΣΦΑ) δύο από τους έξι αρχικά διεκδικητές. Πρόκειται για την κοινοπραξία των εταιριών Snam S.p.A., Enagás Internacional S.L.U., Fluxys S.A. και N.V. Nederlandse Gasunie και την Ισπανική Regasificadora del Noroeste S.A.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση τα προεπιλεγέντα επενδυτικά σχήματα, αφού υπογράψουν σχετική Συμφωνία Εμπιστευτικότητας, θα λάβουν το τεύχος και τα σχετικά έγγραφα της Β' φάσης του διαγωνισμού (υποβολή Δεσμευτικών Προσφορών) και θα αποκτήσουν πρόσβαση στην ψηφιακή βάση δεδομένων, στοιχείων και λοιπών πληροφοριών σχετικά με το ΔΕΣΦΑ.

Η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ προβλέπει την πώληση του 66% του διαχειριστή φυσικού αερίου, ποσοστό που κατά 31% ελέγχει το ΤΑΙΠΕΔ και το 35% τα ΕΛΠΕ.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required