Γενικός Δείκτης:766.64-0.92%
EUR/USD: 1.16

ΔΕΣΦΑ: Πληροφορίες για τίμημα άνω των 500 εκατ. ευρώ

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Της Μαριάννας Τζάννε

Στην τελική ευθεία περνά η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ καθώς σήμερα το απόγευμα ή το αργότερο αύριο προβλέπεται να ανοίξει το ΤΑΙΠΕΔ τις βελτιωμένες προσφορές που είχε ζητήσει πριν το Πάσχα από τα δύο επενδυτικά σχήματα, τις εταιρίες Snam – Fluxys – Enagas και τις Reganosa – Transgaz – EBRD.

Η προσοχή όλων στρέφεται πλέον στο τίμημα καθώς κατά τον πρώτο γύρο, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν ξεπέρασε τα 450 εκ. ευρώ. Η κυβέρνηση ελπίζει οι βελτιωμένες προσφορές να ξεπεράσουν το συγκεκριμένο κατώφλι, με τις πληροφορίες της τελευταίας στιγμής να αναφέρουν ότι η υψηλότερη προσφορά για το ΔΕΣΦΑ θα είναι πάνω από τα 500 εκ. ευρώ. Εάν επιβεβαιωθούν, τότε η πώληση του 66% του Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου αποκτά μια μεγάλη δυναμική που φαίνεται να ενσωματώνει όλα τα χαρακτηριστικά της εταιρείας.

Το ιδιαίτερα θετικό μομέντουμ που αντικατοπτρίζεται στις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας με λειτουργικά κέρδη 177 εκ. ευρώ στα τέλη Δεκεμβρίου του 2017 αλλά και τα ενισχυμένα ταμειακά διαθέσιμα που ανέρχονταν σε 227 εκ. ευρώ. Επιπλέον η κυβέρνηση πετυχαίνει ένα τίμημα που θα είναι πάνω από τα 100 εκ. ευρώ της προηγούμενης ιδιωτικοποίησης με τους Αζέρους της Socar που για το ΔΕΣΦΑ είχαν προσφερθεί 400 εκατ. ευρώ.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required