Γενικός Δείκτης:705.2-1.04%
EUR/USD: 1.17

ΓΕΝΟΠ: Ανοίγει ο χορός των κινητοποιήσεων με 48ωρες απεργίες

  • ( UPD -19/04/2018 15:30 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Της Μαριάννας Τζάννε

Ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν διακοπές ρεύματος σε κάποιες περιοχές αφήνει η ΓΕΝΟΠ, απαντώντας με 48ωρες κινητοποιήσεις από τις 23 Απριλίου στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Το σχετικό νομοσχέδιο βρίσκεται από χθες στην βουλή με στόχο να ψηφιστεί μέχρι τα τέλη του μήνα.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Γιώργος Αδαμίδης, μιλώντας σήμερα Πέμπτη σε συνέντευξη τύπου δήλωσε ότι δεν "δεν τρέφουμε αυταπάτες».

Η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει την απαραίτητη πλειοψηφία. Άλλωστε δεν βλέπουμε σοβαρή αντίδραση ούτε από την αξιωματική αντιπολίτευση". Η μόνη στήριξη που έχει η ΓΕΝΟΠ, όπως υπογράμμισε ο κ. Αδαμιδης, είναι από την τοπική κοινωνία. Ως προς τις επιπτώσεις των κινητοποιήσεων, παραδέχτηκε ότι εάν δεν διακοπεί το ρεύμα ούτε για μια στιγμή, δεν θα καταλάβει ο λαός τι γίνεται. "Ο καταναλωτής θα νιώσει την απεργία, αλλά όχι με μπλακ άουτ. Με μια μικρή μείωση φορτίου μπορεί να υπάρξουν διακοπές π.χ στην Κρήτη. Αλλά δεν θα ταλαιπωρηθεί ο ελληνικός λαός".

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι δεν έχει υπογραφεί η συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ ΓΕΝΟΠ και ΔΕΗ, με στόχο, όπως κατήγγειλε, να πάνε οι εργαζόμενοι "γυμνοί" στους ιδιώτες.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι "οι επενδυτές θα βρούνε κουφάρια καθώς θα είμαστε όλοι σε απεργία".

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θοδωρής Κορυπίδης, ανέφερε ότι "δεν θα στρώσουμε χαλί στους επενδυτές. Αλλιώς θα παραιτηθώ". Όπως επεσήμανε, η ενεργειακή περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας προσέφερε στο ΑΕΠ 125 δισεκ. ευρώ και έλαβε μόνο 350 εκατ. ευρώ ενώ θα έπρεπε βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας να λάβει 8 με 9 δισεκ. ευρώ.

"Οι ενέργειές μας θα κατευθυνθούν ώστε να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο" δήλωσε ο δήμαρχος Εορδαίας κ. Σάββας Ζαμανίδης ενώ ο δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Διονύσης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στον περιορισμό των πόρων για την τοπική κοινωνία με την κατάργηση του λιγνιτόσημου.

Επίσης, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, υπάρχει ασάφεια στο νομοσχέδιο για τον ακριβή αριθμό εργαζομένων που θα μεταβιβαστούν στους αγοραστές των μονάδων.

Σε ανοικτή επιστολή της προς τους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, η ΓΕΝΟΠ τους καλεί να μην ψηφίσουν το σχέδιο νόμου και μιλά για “εθνικό έγκλημα”.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required