Γενικός Δείκτης:836.78-0.86%
EUR/USD: 1.1287

Μανιάτης: 250.000 καταναλωτές εκτός Κοινωνικού Τιμολογίου

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, με θέμα «250.000 καταναλωτές εκτός Κοινωνικού Τιμολογίου. Πόσοι ανά νομό σε όλη τη χώρα;» κατέθεσε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Γιάννης Μανιάτης.

Όπως τονίζει στην ερώτηση του ο κ. Μανιάτης «σύμφωνα με αξιόπιστα στοιχεία, ένας αριθμός 230-250.000 καταναλωτών, δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) βρίσκεται εκτός των νέων ειδικών ρυθμίσεων που αποφασίσατε. Ως αποτέλεσμα, αναμένεται οι λογαριασμοί ρεύματος να εκτιναχθούν έως και 42%, όσο και η μέγιστη έκπτωση την οποία κι έχασαν οι οικογένειες αυτές».

Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, σύμφωνα με τον Γιάννη Μανιάτη, «ήταν μια πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ που πήραμε το 2011, με σκοπό να ενισχυθούν τα οικονομικά ασθενέστερα νοικοκυριά. Μάλιστα ήμασταν η πρώτη κυβέρνηση της Ε.Ε. που αποφάσισε να δώσει εκπτώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως καταψήφισε τις σχετικές αυτές προβλέψεις».

«Μέχρι το Δεκέμβριο του 2014 είχαν ενταχθεί στο ΚΟΤ 700.000 οικογένειες. Ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Α. Τσίπρας, και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μας κατηγορούσαν τότε ότι δεν είμαστε αρκετά ευαίσθητοι κι έπρεπε να διευρύνουμε ακόμη περισσότερο τα κριτήρια ώστε να ενταχθούν και άλλες κοινωνικές ομάδες», ανέφερε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, προσθέτοντας πως «ο κ. Τσίπρας καλούσε τους πολίτες να μην πληρώνουν καθόλου τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Είναι προσωπικά υπεύθυνος και υπόλογος για το σημερινό οικονομικό αδιέξοδο τόσο της ΔΕΗ όσο και των νοικοκυρών».

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παρέλαβε το 2015 χρέη πολιτών προς τη ΔΕΗ ύψους 1,5 δισ. ευρώ και σήμερα τα έχει εκτινάξει στα 3,1 δισ. ευρώ. Παρ' όλα αυτά, τώρα θέτει εκτός ΚΟΤ άλλες 250.000 οικογένειες, που προφανώς δεν ανήκουν στα υψηλά εισοδήματα», σημείωσε χαρακτηριστικά

«Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Πόσοι είναι οι σημερινοί δικαιούχοι του ΚΟΤ και πόσοι ήταν τον Ιανουάριο του 2015;
Ανά νομό της χώρας, πόσοι ήταν οι δικαιούχοι τον Ιανουάριο του 2015 και πόσοι έχουν ενταχθεί σήμερα;».

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required