Γενικός Δείκτης:850.370%
EUR/USD: 1.1236

ΔΕΠΑ: Διαβεβαιώσεις περί επάρκειας φυσικού αερίου για το καλοκαίρι

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Διαβεβαιώσεις δίνει στο καταναλωτικό κοινό η ΔΕΠΑ ότι η τροφοδοσία των πελατών της με Φυσικό Αέριο συνεχίζεται κανονικά και προγραμματισμένα, όχι μόνο στην Ελλάδα, όπου εγγυάται την ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας, αλλά και εξάγοντας στην Βουλγαρία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

Πέρυσι, το 2018, η ελληνική αγορά ΦΑ από 15/6 έως 15/8 κινήθηκε συνολικά σε 8,1 TWh, ενώ για το αντίστοιχο διάστημα φέτος, το 2019, εκτιμάται σε 9,2 TWh.
Βάσει του τελικού ετήσιου προγράμματος εκφορτώσεων ΥΦΑ (Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου) του ΔΕΣΦΑ, οι συνολικές εκφορτώσεις για το ως άνω διάστημα ανέρχονται σε 7,3 TWh, όταν το 2018 οι ποσότητες που εκφορτώθηκαν στην Ρεβυθούσα ήταν 2,4 TWh. Επιπλέον, η μέγιστη τεχνική δυναμικότητα εισόδου από το Σιδηρόκαστρο και τους Κήπους (αέριο αγωγού για τους δύο μήνες) ανέρχεται σε 5,9 TWh. Οπότε η δυνητικά διαθέσιμη ποσότητα αερίου στην Ελληνική αγορά για την περίοδο από 15/6 έως 15/8 είναι 13,2 TWh, κατά πολύ μεγαλύτερη από την εκτιμώμενη ζήτηση, χωρίς να χρειάζονται οποιεσδήποτε «έκτακτες κινήσεις» από την πλευρά της ΔΕΠΑ.

Μάλιστα, σε τακτική σύσκεψη Εμπορίας στις 11/6 υπό τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑ, συζητήθηκε ο προγραμματισμός των φορτίων ΥΦΑ, ώστε να αποφευχθεί συμφόρηση στη Ρεβυθούσα από την πληθώρα των πλοίων που είναι προγραμματισμένα να εκφορτωθούν.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι η ΔΕΠΑ συνεχίζει κανονικά και προγραμματισμένα την τροφοδοσία με ΦΑ των πελατών της, όχι μόνο στην Ελλάδα, όπου εγγυάται την ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας, αλλά και εξάγοντας στην Βουλγαρία.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required