Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1245

Ο Σαββίδης «θέλει» και το πρώην Esperia στη Σταδίου

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Της Στεφανίας Σούκη

Τους όρους του διαγωνισμού με τον οποίο θα «βγει» μετά από χρόνια -πλέον- αναμονής πρόκειται να εξειδικεύσουν άμεσα οι επιτελείς του πρώην Ταμείου Νομικών, νύν ΕΤΑΑ- Τομέας Ασφάλισης Νομικών, ώστε το πρώην ξενοδοχείο Esperia στην Σταδίου να ανοίξει και πάλι τις πύλες του.

Στόχος είναι η διαδικασία να προχωρήσει άμεσα, κατά τους πρώτους μήνες του 2017, δεδομένου ότι την πόρτα του Ταμείου έχουν χτυπήσει ουκ ολίγοι μνηστήρες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θέλουν να εκμεταλλευθούν τη θετική συγκυρία για τον αθηναϊκό τουρισμό.

Ο πρώτος σκόπελος, με τη νομοθετική ρύθμιση που χρειαζόταν όλο το προηγούμενο διάστημα, ώστε να προχωρήσει η διαγωνιστική διαδικασία, ξεπεράστηκε ήδη από τις αρχές Νοεμβρίου, οπότε δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ειδική διάταξη με ονομαστική αναφορά στο Esperia, στο νόμο 4430: Η διάταξη προβλέπει ότι με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΤΑΑ, όπου εντάσσεται ο Τομέας Ασφάλισης Νομικών ή του Ε.Φ.Κ.Α., μετά την ένταξη του ΕΤΑΑ σε αυτόν, μπορεί να προκηρυχθεί πλειοδοτικός διαγωνισμός, ενώ το δ.σ. θα καθορίσει τη χρονική διάρκεια της μίσθωσης, το ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα και τις παρεχόμενες εγγυήσεις από τον επενδυτή.

Το ιστορικό ξενοδοχείο, είχε κλείσει το 2010 λόγω αδυναμίας καταβολής του (υψηλού) ενοικίου του 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως από τον τότε μισθωτή, τον όμιλο του Μ. Καλλίγερου στο Ταμείο Νομικών. Τώρα, έξι χρόνια μετά, μεταξύ των ενδιαφερομένων για τη μίσθωση του ξενοδοχείου φιγουράρει και η Dimera του Ιβάν Σαββίδη, που έχει εκδηλώσει ανοικτά το ενδιαφέρον του για είσοδο στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας, έχοντας ήδη την εμπειρία του Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη, το οποίο μισθώνει από το ΙΚΑ και τελεί υπό ευρύ πρόγραμμα ανακαίνισης.

Το 9ώροφο πρώην ξενοδοχείο Esperia στη συµβολή των οδών Σταδίου 22 και Εδουάρδου Λω στην περιοχή της Κλαυθµώνος της Αθήνας έχει συνολική επιφάνεια 11.931 τ.μ. και ανεγέρθηκε στις αρχές της δεκαετίας του '60 για να «αντέξει» έως το 2010, την περίοδο κατά την οποία τα «λουκέτα» στα ξενοδοχεία της Αθήνας έπεφταν ...βροχή. Εκτοτε παραμένει κλειστό.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required