Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.1211

Η Ελλάδα και φέτος στο Mobile World Congress

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Tου απεσταλμένου μας Δημήτρη Πόγκα

Στο Mobile World Congress με εθνικό περίπτερο συμμετέχει για πέμπτη χρονιά το ελληνικό οικοσύστημα τεχνολογίας, σε μία πρωτοβουλία που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας και υποστηρίζει και χρηματοδοτεί μεταξύ άλλων και η ελληνική κυβέρνηση.

Το Mobile World Congress είναι η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση που διοργανώνεται στην Ευρώπη, και ανάμεσα στις μεγαλύτερες παγκοσμίως, για εταιρείες τηλεπικοινωνιών, mobile εφαρμογών και δικτύων. Τα τελευταία χρόνια διοργανώνεται και ξεχωριστό πρόγραμμα αφιερωμένο στις startups, το 4YFN. Η πρώτη χρονιά κατά την οποία ελληνικές εταιρείες τεχνολογίας συμμετείχαν με οργανωμένη εθνική αποστολή, στο πλαίσιο αντίστοιχων αποστολών άλλων χωρών, ήταν το 2013.

Η ελληνική αποστολή για τη Βαρκελώνη αναχώρησε σήμερα, Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, με ευρεία συμμετοχή από όλους τους χώρους του ελληνικού οικοσυστήματος και τη συμμετοχή start-ups.

Την ελληνική πολιτεία στο MWC θα εκπροσωπήσουν ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ο ΓΓ Υπουργείου και ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος και ο ΓΓ Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλης Μαγκλάρας. Θα παρευρεθούν επίσης, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης Πέτρος Ινιωτάκης, ο Πρόεδρος του Enterpise Greece Χρήστος Στάικος, καθώς και εκπρόσωποι των χορηγών και υποστηρικτών.

Τα επίσημα εγκαίνια του εθνικού περιπτέρου θα γίνουν τη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου στις 14:00 με τη συμμετοχή των εκπροσώπων της πολιτείας, των διοργανωτών, και των εταιρειών που συμμετέχουν.

Τις επόμενες μέρες έχουν ήδη προγραμματιστεί συναντήσεις με σειρά εθνικών αποστολών και διεθνών οργανισμών.

Την Τετάρτη στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο πάρτι της ελληνικής αποστολής «Taste the Greek Spirit», το οποίο προσελκύει συνεργάτες και εκθέτες, που έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ακόμη καλύτερα τους εκπροσώπους της ελληνικής αποστολής, γευόμενοι ελληνικά εδέσματα και ποτά.

Στόχος της φετινής αποστολής αποτελεί η διεθνής δικτύωση των Ελληνικών επιχειρήσεων και η δημιουργία συνεργιών. Οι εταιρείες που απαρτίζουν την ελληνική ομάδα στη Βαρκελώνη είναι οι: Accesspal, Apifon, Cross Mobile, Cytech, ΔΑΕΜ, Echoleap, Going Up, M-Stat, Motivian, Parkguru, Pitchstor, Plustic, Pobuca, Regate, SoftWeb, Synaphea, Telenavis, Upcom, Vidavo, Warply.

Η συμμετοχή στο MWC 2017 συνδιοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και το Enterprise Greece, με την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και του Corallia ως συντονιστή των mi-Cluster, si-Cluster και gi-Cluster, gi-Cluster και μεγάλο χορηγό την Eurobank. Την ελληνική αποστολή υποστηρίζει το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης μέσω της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Υποστηρικτής της ελληνικής αποστολής είναι, τέλος, η Περιφέρεια Αττικής.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required