Γενικός Δείκτης:681.03-1.24%
EUR/USD: 1.18

Σαράντης για το πρόστιμο της Επ. Ανταγωνισμού: «Αυθαίρετο και εκτός πραγματικότητας»

  • ( UPD -04/10/2017 20:46 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Απάντηση για το πρόστιμο, ύψους 1.939.849,41 ευρώ, που δέχτηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού εξέδωσε η Σαράντης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία:

(1) Ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε συνεννόηση μεταξύ των διανομέων καλλυντικών επιλεκτικής διανομής στην Ελλάδα με σκοπό να οριστούν οι τιμές των καλλυντικών ή και για οποιαδήποτε άλλο λόγο, και σε κάθε περίπτωση, ενώπιον της Επιτροπής δεν εμφανίστηκε οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο προς τούτο, είτε από πορίσματα του ελέγχου που διεξήγε η Επιτροπή είτε από την ακροαματική διαδικασία.

(2) Σε κάθε περίπτωση, το δικαίωμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού να επιβάλλει πρόστιμο έχει υποπέσει στη νόμιμη παραγραφή.

(3) Η βάση υπολογισμού του προστίμου το οποίο επεβλήθη στην Εταιρεία (ετήσιες πωλήσεις στην αγορά καλλυντικών επιλεκτικής διανομής) είναι αυθαίρετη και ευρίσκεται εκτός πραγματικότητος.

Οι παραπάνω θέσεις της εταιρείας θα διατυπωθούν και στην προσφυγή που θα καταθέσει κατά της Αποφάσεως ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, όπου και έχουμε τη βεβαιότητα ότι η Εταιρεία θα δικαιωθεί, λόγω παραβίασης από την Απόφαση θεμελιωδών αρχών του Δικαίου. Επιπροσθέτως σημειώνεται ότι η Εταιρεία ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ διατηρεί έμμεση συμμετοχή κατά ποσοστό 49% στην εταιρεία με επωνυμία ΕΣΤΕ ΛΩΝΤΕΡ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ, στην οποία η προαναφερόμενη Απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.388.425,35 ευρώ» αναφέρει χαρακτηριστικά.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required