Γενικός Δείκτης:681.03-1.24%
EUR/USD: 1.18

Ιατρικό Αθηνών: «Εκρηκτική» αύξηση κερδοφορίας 361% το α' εξάμηνο

  • Print
Προσθήκη σχολίου

«Άλμα» 361% κατέγραψε στα ενοποιημένα καθαρά κέρδη το Ιατρικό Αθηνών, το α' εξάμηνο του έτους. Συγκεκριμένα, τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν σε €5 εκ. αυξημένα κατά 361%. Τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη της Εταιρείας (EBITDA) ανήλθαν σε ευρώ 14,2 εκ. αυξημένα κατά 40% ενώ ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε ευρώ 85,3 εκ. σημειώνοντας αύξηση κατά 3,3%.

Επιπλέον, ολοκληρώθηκε σήμερα η αναδιάρθρωση του ομολογιακού δανείου της Εταιρείας με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με την κοινοπραξία των τραπεζών (Alpha Bank, Εθνική, Eurobank), η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει παράταση της διάρκειας αποπληρωμής και χαμηλότερο περιθώριο επιτοκίου για την Εταιρεία.

Τονίζεται ότι η Εταιρεία μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκύρια και αναφορικά με το συγκεκριμένο ομολογιακό δάνειο έχει ήδη καταβάλει συνολικά ποσό άνω των 32εκ. ευρώ για την αποπληρωμή χρεολυσίων, μειώνοντας το συνολικό ποσό του δανείου από 164εκ. ευρώ σε 131εκ. ευρώ.

Το γεγονός αυτό αξιολογείται ως ιδιαιτέρως σημαντικό με δεδομένο ότι η εφαρμογή από την πολιτεία των μονομερών και αυθαίρετων μέτρων rebate & clawback (για τη νομιμότητα των οποίων η εταιρεία επιφυλάσσεται) αποστέρησαν από τα ταμεία της εταιρείας πόσο άνω των €92εκ. από την επιβολή των μέτρων αυτών μέχρι σήμερα.

Η Διοίκηση λαμβάνοντας υπόψη τις θετικές εξελίξεις στην Εταιρεία σε επίπεδο αποτελεσμάτων, την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του ομολογιακού δανείου με ευνοϊκότερους χρηματοοικονομικούς ορούς και την επιτυχημένη πορεία του επιχειρησιακού πλάνου είναι σε ετοιμότητα για να πρωταγωνιστήσει σε οποίες εξελίξεις του εγχώριου κλάδου Υγείας.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required