Γενικός Δείκτης:681.03-1.24%
EUR/USD: 1.18

Ως το τέλος του έτους η απόφαση του Πρωτοδικείου για την Καλογήρου

  • ( UPD -06/10/2017 12:04 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Έως το τέλος του χρόνου αναμένεται η απόφαση του πολυμελούς πρωτοδικείου Πειραιά για την αίτηση εξυγίανσης της εταιρείας Λεμονής, που έλεγχε την αλυσίδα Καλογήρου, από το επενδυτικό σχήμα με επικεφαλής τον επιχειρηματία Σάμι Φάις και συμμετέχοντες τόσο την οικογένεια Λεμονή όσο και τους μετόχους της Αττικά Πολυκαταστήματα.

Το πρωί συζητήθηκε η αίτηση με το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία να τάσσονται, ως είθισται, κατά της συμφωνίας εξυγίανσης. Κάτι όμως που κατά πάσα πιθανότητα δεν εκτροχιάζει τη διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι στο μνημόνιο συναντίληψης πιστωτών και επενδυτών προβλέπεται η τμηματική αποπληρωμή των οφειλών σε Δημόσιο και Ταμεία, χωρίς κούρεμα των συγκεκριμένων απαιτήσεων. Συγκεκριμένα οι οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ, θα αποπληρωθούν σε 144 μηνιαίες δόσεις με διαγραφή τόκων, προστίμων και προσαυξήσεων.

Από την άλλη η συμφωνία προβλέπει γενναίο «κούρεμα» χρεών προς τις τράπεζες που φτάνει ακόμη και το 60% και προς μερίδα προμηθευτών που φτάνει έως και 85%.
Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο των οφειλών της εταιρείας ανέρχονταν στις 31 Μαΐου 2017 σε 93,67 εκατ. ευρώ.

Με βάση το σχέδιο που έχει συμφωνηθεί μεταξύ πιστωτών και επενδυτών οι νέοι μέτοχοι θα εισφέρουν νέα κεφάλαια ύψους 12 εκατ. ευρώ, ενώ θα αναλάβουν 15 εκατ. ευρώ παλαιών δανείων της εταιρίας.

Ήδη με την ενδιάμεση χρηματοδότηση από τον Όμιλο του Σάμι Φάις έχουν αρχίσει να επαναλειτουργούν προβεβλημένα σημεία πώλησης, όπως εκείνα στο Golden Hall.

Στο νέο σχήμα που θα προκύψει με την ολοκλήρωση των διαδικασιών, ο κ. Φάις θα ελέγχει ποσοστό της τάξης του 65%-75%, τα Αττικά Πολυκαταστήματα θα συμμετέχουν μεταξύ 10%-20% ενώ η οικογένεια Λεμονή θα διατηρήσει ένα μειοψηφικό ποσοστό της τάξης του 15%.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required