Γενικός Δείκτης:766.64-0.92%
EUR/USD: 1.17

Οι τέσσερις «μνηστήρες» για τη Forthnet

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες Vodafone και Wind και δύο επενδυτικά funds, που δεν κατονομάζονται, αποτελούν τους τέσσερις ενδιαφερόμενους για το 33% της Forthnet που πωλούν οι πιστώτριες τράπεζες.

Η υποβολή ενδιαφέροντος, σύμφωνα με την Καθημερινή, έγινε την περασμένη Παρασκευή, όπως όρισε η Nomura, η επενδυτική τράπεζα – σύμβουλος των ελληνικών τραπεζών στην πώληση της Forthnet.

Πρόκειται για αρχικό και ανεπίσημο ενδιαφέρον που υποβλήθηκε μέσω email. Ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι τράπεζες αναμένεται σύντομα να εκκινήσουν μια πιο επίσημη διαδικασία για τη σύναψη σύμβασης πώλησης του 33%, αντίστοιχη με εκείνη που ακολουθεί η Cyta για τη θυγατρική της στην Ελλάδα.

Οι πιστώτριες τράπεζες βιάζονται να βρουν νέο επενδυτή στην επιχείρηση και έχουν θέσει στόχο οι διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος της χρονιάς. Σε διαφορετική περίπτωση έχουν αποφασίσει να κεφαλαιοποιήσουν το σύνολο του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου και να ελέγχουν πάνω από το 90% ώστε να ορίσουν δική τους διοίκηση και να επιβάλουν τις δικές τους επιλογές.

Έως τότε έχουν ορίσει την εταιρεία Deloitte ως εταιρεία που θα παρακολουθεί τις καθημερινές δραστηριότητες της επιχείρησης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα πάντως Vodafone και Wind θεωρούν άμεση προτεραιότητα η ιδιωτικοποίηση της Cyta Hellas με την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών να έχει γίνει μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required