Γενικός Δείκτης:710.350.36%
EUR/USD: 1.17

Σπίρτζης: Τον Ιούνιο του 2018 θα παραδοθεί το Ελληνικό στους επενδυτές

  • ( UPD -07/12/2017 15:46 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Τον Ιούνιο του 2018 θα παραδοθεί η έκταση του Ελληνικού στο επενδυτικό σχήμα υπό τη Lamda Develolpment.

Αυτό απάντησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης στην επίκαιρη ερώτηση του κ.Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Βουλευτή Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με θέμα «Πότε θα μεταφερθεί το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, ώστε να προχωρήσει η επένδυση των 75.000 νέων θέσεων εργασίας και των 8,2 δις ευρώ;»:

«Δεκαπέντε μήνες αφότου η συντριπτική πλειοψηφία των Βουλευτών ψήφισε την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού για την αξιοποίησή του, ακόμη δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από τα Υπουργεία για να παραδοθεί η έκταση στον επενδυτή. Η μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου του ΟΣΥ είναι στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών, και έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί εντός δεκαμήνου από την κύρωση της σύμβασης. Εντούτοις, δεν έχει ξεκινήσει καν. »
Απαντώντας στην ερώτηση του κ.Κωνσταντινόπουλου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ.Χρ.Σπίρτζης ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση στην διαδικασία μετεγκατάστασης του αμαξοστασίου του ΟΣΥ (συνολικού εμβαδού 80.000 τ.μ.) από το Ελληνικό. Η έκταση θα παραχωρηθεί στον επενδυτή τον Ιούνιο του 2018.

Ο κ.Κωνσταντινόπουλος επεσήμανε την αντίφαση των κυβερνητικών δηλώσεων: «Τον περασμένο Ιούνιο, ο κ.Φλαμπουράρης δεσμεύθηκε πως μέχρι το τέλος του έτους "θα έμπαιναν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό". Σήμερα, ο κ.Σπίρτζης υπόσχεται πως η έκταση θα παραδοθεί τον Ιούνιο του 2018. Με ρυθμούς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αυτό σημαίνει πως η επένδυση δεν θα ξεκινήσει ούτε το 2018. Κρίμα για τους 75.000 ανθρώπους που θα έβρισκαν εκεί μία νέα θέση εργασίας.»

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required