Γενικός Δείκτης:712.610.32%
EUR/USD: 1.17

ΟΤΕ: Nέες επενδύσεις και υπηρεσίες για την Cosmote TV

  • ( UPD -13/02/2018 17:31 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Της Στεφανίας Σούκη

Επιπλέον επενδύσεις, νέες υπηρεσίες και παραγωγές δρομολογεί ο όμιλος ΟΤΕ για την Cosmote TV, όπου ήδη έχουν επενδυθεί κεφάλαια άνω των 250 εκατ. ευρώ από τον Οργανισμό.

Οπως επεσήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του μίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, στο πλαίσιο παρουσίασης με αφορμή τα δύο χρόνια λειτουργίας του Cosmote History, σκοπεύει να διαθέτει το Cosmote TV ως αυτόνομη υπηρεσία, ανεξάρτητα από τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο του συνδρομητή, δίνοντας περισσότερες επιλογές στην αγορά.

Ο Cosmote TV είχε φθάσει τις 525 χιλιάδες πελάτες στο τέλος του 2017 (+25 χιλιάδες σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά), με τους ρυθμούς διεύρυνσης της πελατειακής βάσης να είναι χαμηλότεροι του αναμενομένου, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει την επιβράδυνση της αγοράς, λόγω της υπέρμετρης φορολόγησης με την επιβάρυνση του 10% του τέλους της συνδρομητικής τηλεόρασης από το 2017 και το επικείμενο επιπλέον 2%, ως φόρο υπερ του ΕΔΟΕΑΠ που έχει καθορισθεί κι ενδέχεται να αποτελέσει ακόμη και αντικείμενο προσφυγής από μέρους του Οργανισμού.

«Μέχρι το 2016 οι ρυθμοί της αγοράς ήταν θετικοί. Το 2016 κλείσαμε με 500.000 συνδρομητές. Υπολογίζαμε ότι όταν θα τελείωνε το 2017 θα ήμασταν κοντά στις 600 χιλιάδες, ωστόσο είμαστε στις 525 χιλιάδες, γεγονός το οποίο οφείλεται στην υπερφορολόγηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Τσαμάζ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ . «Για να στηθεί η Cosmote TV επενδύθηκαν πάνω από 250 εκατ. ευρώ και αυτή την στιγμή είμαστε σε break even, δε μας δίνει επί του παρόντος κέρδη, αλλά βοηθάει γενικότερα στην εικόνα και στη διατήρηση των πελατών του ομίλου. Η Cosmote TV φτιάχτηκε για να αναπληρώνει ένα μέρος των εσόδων που χάνονται από την «κλασική» τηλεφωνία. Κάποια στιγμή όμως θα βοηθήσει και στην κερδοφορία».

COSMOTE TV-Metrics

Ερωτηθείς για τις νέες εξελίξεις με τη Forthnet, σε συνέχεια της λύσης της συνεργασίας της με τη διοργανώτρια αρχή του επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Α΄ Εθνικής Κατηγορίας, Super League, για την αγωνιστική περίοδο 2018 – 2019, η διοίκηση του ΟΤΕ ανέφερε ότι «θα εκτιμήσουμε την κατάσταση και θα δούμε κι πώς θα κινηθούμε. Η Cosmote TV ενδιαφέρεται για όλες τις αθλητικές διοργανώσεις, εφόσον υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και συνθήκες».

Το Cosmote Ηistory

Οσον αφορά το τηλεοπτικό κανάλι της συνδρομητικής πλατφόρμας του ΟΤΕ που είναι αφιερωμένο στην ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό έχει ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο δημιουργίας του και περνάει στην επόμενη φάση. «Στόχος μας είναι το Cosmote History, να γίνει η παρακαταθήκη του ομίλου για τα παιδιά μας», ανέφερε ο κ. Τσαμάζ, προσθέτοντας ότι «το History ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια ως μια ιδέα δικιά μου και των συνεργατών μου, όταν υπήρχε μία αρνητική εικόνα. Προσωπικά, θα ήθελα να μας θυμούνται όταν φύγουμε από τον ΟΤΕ για την ελπίδα που δώσαμε στους νέους ανθρώπους, με παραδείγματα Ελλήνων που έχουν καταφέρει να διακριθούν σε διεθνές επίπεδο και δείχνοντας τα επιτεύγματα της χώρας.

Η Ελλάδα είναι μία χώρα με ανεξάντλητο ιστορικό και πολιτισμικό πλούτο. Με το COSMOTE HISTORY στόχος μας ήταν να αναδείξουμε αυτόν τον πλούτο και να φέρουμε τους συνδρομητές μας πιο κοντά στην ιστορία και τις παραδόσεις του τόπου μας. Σε μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, να κάνουμε τους συμπολίτες μας περήφανους για την κληρονομιά τους. Η υψηλή θέση που έχει κατακτήσει το κανάλι στην προτίμηση των τηλεθεατών, δείχνει ότι βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση».

Στα επόμενα βήματα για το κανάλι είναι καταρχάς ότι από τις 14 Φεβρουαρίου το History θα προβάλλεται σε υψηλή ευκρίνεια. «Το 2018 το κανάλι εμπλουτίζεται, φέρνει πάνω από 40 νέες παραγωγές και συμπαραγωγές με πάνω από 300 ώρες νέου πρωτότυπου προγράμματος παραγωγής Cosmote TV. Στα σχέδιά μας είναι επίσης να διαθέσουμε το περιεχόμενο του καναλιού για τις ανάγκες των μαθητών στα σχολεία, ώστε οι νέες γενιές να έρθουν πιο κοντά στον πολιτισμό. Για το History έχουμε επενδύσει πάνω από 8 -10 εκατ. ευρώ».

history cosmote

Τα τελευταία δύο χρόνια, το COSMOTE HISTORY έχει φέρει σε πρώτη τηλεοπτική προβολή 24 πρωτότυπα ντοκιμαντέρ ή σειρές ντοκιμαντέρ, σε παραγωγή ή συμπαραγωγή COSMOTE TV, έχει προβάλει περισσότερους από 1.000 τίτλους ντοκιμαντέρ με την υπογραφή καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων δημιουργών, ενώ έχει εξασφαλίσει μεγάλες διεθνείς παραγωγές για την Ελλάδα από κορυφαία δίκτυα και εταιρείες διανομής, όπως το National Geographic, το BBC, το ARTE France, το CBS, το PBS κ.ά.

Επίσης, σε συνεργασία με έγκριτους φορείς και ιδρύματα, όπως το Πολεμικό Μουσείο, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Πειραιώς, η Ταινιοθήκη της Ελλάδας και η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, το κανάλι έχει διασώσει, ψηφιοποιήσει και προβάλει για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση, σπάνια κινηματογραφικά αρχεία και υλικό μεγάλης ιστορικής αξίας.

Το 2018, στο COSMOTE HISTORY θα κάνουν πρεμιέρα πάνω από 40 νέες πρωτότυπες εκπομπές ντοκιμαντέρ, αλλά και συμπαραγωγές. Μεταξύ άλλων, έρχονται η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Αθωνική Πολιτεία» για την ιστορία των μοναστηριών και το σύνθετο έργο ψηφιοποίησης των θησαυρών της Αθωνικής Πολιτείας που έχει αναλάβει ο Όμιλος ΟΤΕ, το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ «Οι Θρύλοι των Γηπέδων» με πορτραίτα σπουδαίων Ελλήνων ποδοσφαιριστών, η σειρά «Η Κουζίνα του Θεού» για τη μοναστηριακή κουζίνα στην Ελλάδα, η σειρά «Βιβλία και Βιβλιοθήκες», όλα σε παραγωγή COSMOTE TV.

Από συμπαραγωγές, οι επόμενες πρεμιέρες περιλαμβάνουν τη σειρά ντοκιμαντέρ «1912-1922: H δεκαετής εξόρμηση της Ελλάδος» για την κρίσιμη δεκαετία που διαμόρφωσε τη φυσιογνωμία της σύγχρονης Ελλάδας, το «Αναζητώντας τον Καζαντζάκη» για τον κορυφαίο έλληνα λογοτέχνη, «Τα Λάφυρα», για τις αρχαιότητες που έχουν κλαπεί από τη χώρα καταγωγής τους, κ.ά.

Συνολικά, το 2018 το COSMOTE HISTORY HD θα φιλοξενήσει πάνω από 300 ώρες πρωτότυπου τηλεοπτικού προγράμματος, σε παραγωγή ή συμπαραγωγή COSMOTE TV, που καλύπτουν το 25% του νέου προγράμματος του καναλιού.

Επίσης, το COSMOTE HISTORY θα αναλάβει την ψηφιοποίηση του κινηματογραφικού αρχείου του εμβληματικού και πολυβραβευμένου Έλληνα ντοκιμαντερίστα Βασίλη Μάρου. Το αρχείο του δημιουργού περιλαμβάνει πάνω από 30 ταινίες, κάποιες από τις οποίες δεν έχουν προβληθεί ποτέ στην Ελλάδα.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required