Γενικός Δείκτης:699.891.44%
EUR/USD: 1.18

Oneworld MidEast: Τα φορολογικά πλεονεκτήματα που προσφέρει το Ντουμπάι

  • ( UPD -07/03/2018 17:28 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Τα φορολογικά πλεονεκτήματα και τις διευκολύνσεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ως Διεθνές Οικονομικό Κέντρο προσφέρει στους διεθνείς πελάτες η Oneworld MidEast ltd (OME), θυγατρική εταιρεία του ομίλου Oneworld στο Ντουμπάι.

Ο όμιλος Oneworld ιδρύθηκε το 1986 στην Κύπρο και ειδικεύεται στην παροχή εξειδικευμένων (boutique) επαγγελματικών υπηρεσιών σε διεθνείς πελάτες, θεσμικούς και ιδιώτες ενώ προσφέρει ευρύ φάσμα οικονομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών που περιλαμβάνουν υπηρεσίες σύστασης και διαχείρισης εταιρειών, εμπιστευμάτων (trusts), ιδιωτικών ταμείων (private funds), νομικές, συμβουλευτικές, διεθνείς φορολογικές και εταιρικές υπηρεσίες.

oneworld2

Ο όμιλος έχει κεντρικά γραφεία στη Λευκωσία και τη Λεμεσό ενώ διαθέτει παρουσία σε διάφορα επιχειρηματικά κέντρα ανά τον κόσμο ενώ στο ανθρώπινο δυναμικό του εντάσσονται μεταξύ άλλων, λογιστές, δικηγόροι, οικονομολόγοι, σύμβουλοι και ειδικοί επί φορολογικών θεμάτων.

Η πλειοψηφία των πελατών του ομίλου προέρχεται από την Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο, την ανατολική Ευρώπη αλλά πλέον η εταιρεία επεκτείνεται στην αγορά της Μέσης Ανατολής και της Ασίας.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι μια χώρα που παρέχει πλήρη απαλλαγή από προσωπικές και εταιρικές φορολογίες, την δυνατότητα εξασφάλισης φορολογικής έδρας (tax residence) για εταιρείες/ιδιώτες και οικονομικής οντότητας (economic substance). Επίσης, έχει συμφωνήσει διακρατικές συμφωνίες αποφυγής διπλής φορολογίας (double tax treaties) με περίπου 80 χώρες και είναι επίσης δυνατή η μεταφορά έδρας (redomiciliation) στο Ντουμπάι για εταιρείες που θέλουν να διατηρήσουν την οντότητά τους αλλά επιθυμούν την μεταφορά των δραστηριοτήτων σε πιο φιλικό φορολογικό κέντρο και λιγότερα κόστη.

3

Για την εκμετάλλευση αυτών των πλεονεκτημάτων ιδρύθηκε το 2012 η Oneworld Mideast, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα συμβουλευτικών κι άλλων υπηρεσιών σε επαγγελματίες και ιδιώτες πελάτες.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required