Γενικός Δείκτης:766.64-0.92%
EUR/USD: 1.16

L'Oréal: Στα 6,78 δισ. ευρώ οι πωλήσεις το α' τρίμηνο

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Στα 6,78 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι συνολικές πωλήσεις του ομίλου L'Oréal, το α' τρίμηνο του έτους, καταγράφοντας πτώση 1%, χωρίς να περιλαμβάνονται οι πωλήσεις της εταιρείας The Body Shop.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σε σχέση με το αντίστοιχο συγκρίσιμο περσινό διάστημα, βάσει συγκρίσιμων ενοποιημένων στοιχείων με σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, η αύξηση των πωλήσεων του Ομίλου L'Oréal ανήλθε στο +6,8%.

Τα καθαρά αποτελέσματα των μεταβολών των ενοποιημένων στοιχείων ήταν +0,6%.

Η πώληση της εταιρείας The Body Shop ολοκληρώθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 2017, σύμφωνα με τους κανόνες των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων 5 (IFRS5) που αφορούν τις διακοπείσες δραστηριότητες. Οι αναφερόμενες πωλήσεις του Ομίλου για το πρώτο τρίμηνο του 2017 περιλάμβαναν τις πωλήσεις της εταιρείας The Body Shop, ύψους 197,2 εκατ. ευρώ. Η μεταβολή σε σύγκριση με τις πωλήσεις για το πρώτο τρίμηνο του 2017 είναι -3,8%.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία, ο κύριος Jean – Paul Agon, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της L'Oréal δήλωσε:

«Ο Όμιλος L'Oréal ξεκίνησε το 2018 με μια πολύ δυναμική αύξηση των πωλήσεων σε σχέση με το αντίστοιχο συγκρίσιμο περσινό τρίμηνο, ενώ συνεχίζονται να καταγράφονται έντονες αντιθέσεις.

Όλοι οι Κλάδοι σημειώνουν αύξηση. Η L'Oréal Luxe πέτυχε εντυπωσιακές επιδόσεις, επιταχύνοντας τους ρυθμούς ανάπτυξής της, χάρη στη δύναμη των τεσσάρων βασικών μαρκών με παγκόσμια απήχηση -Lancôme, Yves Saint Laurent, Giorgio Armani και Kiehl's - που σημείωσαν αύξηση άνω του 10%. Ο Κλάδος Δερμοκαλλυντικών πέτυχε διψήφια άνοδο, χάρη στην επιτυχία των La Roche-Posay και SkinCeuticals, τη νέα δυναμική της Vichy και το δυναμισμό της CeraVe. Ο Κλάδος Καταναλωτικών Προϊόντων Ευρείας Διανομής ξεκίνησε τη χρονιά με αύξηση, η οποία είναι ακόμα συγκρατημένη και εμφανίζει έντονες αντιθέσεις μεταξύ των διαφορετικών γεωγραφικών Ζωνών: με εξαιρετική απόδοση στην Κίνα, με δυσκολίες που παραμένουν στη Γαλλία και με βελτιωμένες πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η L'Oréal Paris σημείωσε ιδιαίτερα καλή απόδοση σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων. Ο σταδιακός μετασχηματισμός του Κλάδου Επαγγελματικών Προϊόντων έχει αρχίσει να αποδίδει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, τα οποία ωστόσο συγκρατούνται από τη στασιμότητα ορισμένων σημαντικών αγορών της Δυτικής Ευρώπης.

Σε γεωγραφικό επίπεδο, κορυφαίο σημείο του πρώτου τριμήνου αποτελεί η επιστροφή στην ισχυρή ανάπτυξη των Νέων Αγορών, ιδιαίτερα στη Ζώνη Ασίας-Ειρηνικού, και ιδίως στην Κίνα, όπου η ζήτηση για εμβληματικές μάρκες παραμένει ισχυρή.

Η ψηφιακή επιτάχυνση του Ομίλου βελτιώθηκε περαιτέρω με την εξαγορά της Καναδικής εταιρείας ModiFace, πάροχο καινοτόμων τεχνολογιών που βελτιώνουν τις υπηρεσίες και την εμπειρία της ομορφιάς σε όλες τις μάρκες μας. Επιπλέον, οι ηλεκτρονικές πωλήσεις3 βρίσκονται στο +33,8%, συνεχίζοντας τη γρήγορη ανοδική τους πορεία, και τώρα αποτελούν το 8,8% των συνολικών μας πωλήσεων.

Μέσα σε ένα νομισματικό περιβάλλον το οποίο παραμένει δυσμενές, το πρώτο τρίμηνο αποδεικνύει το δυναμισμό της οργανικής μας ανάπτυξης, προμηνύοντας θετικές εξελίξεις στο μέλλον. Όσον αφορά ολόκληρο το έτος, είμαστε βέβαιοι για την ικανότητά μας να ξεπεράσουμε σε επιδόσεις την αγορά και να αυξήσουμε σημαντικά τις πωλήσεις μας σε συγκρίσιμους όρους, αυξάνοντας ταυτόχρονα την κερδοφορία μας».

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required