Γενικός Δείκτης:638.2-1.62%
EUR/USD: 1.1358

LEROY MERLIN: Ενισχύει την παρουσία της στο κέντρο των μεγάλων πόλεων

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Το πλάνο ανάπτυξης των καταστημάτων της στην ελληνική αγορά συνεχίζει δυναμικά η LEROY MERLIN έχοντας στόχο να φτάσει τα 20 καταστήματα σε βάθος τριετίας. Για την επίτευξη αυτού του στόχου έχει ήδη πάρει το «πράσινο φως» από τον γαλλικό όμιλο ADEO, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Γιώργος Γαρούφας, Διευθυντής Ανάπτυξης της LEROY MERLIN Ελλάδας και Κύπρου, σε ενημερωτική συνάντηση με δημοσιογράφους.

Στο πλαίσιο αυτό, ένα νέο κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας (επί της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας στο αριθμό 112) ανοίγει τις πύλες του στις 20 Απριλίου ενώ η εταιρεία, ενισχύοντας την παρουσία της στο κέντρο των μεγάλων πόλεων, προγραμματίζει για το 2019 τη λειτουργία δύο ακόμα μεγάλων καταστημάτων, ένα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι το 2017 ο τζίρος της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 132 εκατ. ευρώ και το μερίδιο αγοράς άγγιξε το 10%. Σύμφωνα με τη διοίκηση, η εταιρεία παρουσίασε ζημίες το 2017 ενώ εκτιμάται ότι το 2019 θα περάσει σε κερδοφορία. Όπως ανέφερε κ. Γαρούφας, «προχωράμε στη δημιουργία καταστημάτων μέσα στον ιστό της πόλης. Πέρυσι εγκαινιάσαμε ένα νέο κατάστημα στο Μαρούσι και εφέτος ανοίγουμε το πρώτο "home improvement" κατάστημα που θα λειτουργήσει στον αστικό ιστό της Αθήνας στα πρότυπα του καταστήματος που διαθέτει ο γαλλικός όμιλος στο κέντρο του Παρισιού. Είναι ένα εγχείρημα που για πρώτη φορά δοκιμάζεται στην Ελλάδα και ο όμιλος είναι έτοιμος να το στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις».

Το νέο κατάστημα δημιουργεί 125 άμεσες θέσεις εργασίας, ενώ θεωρείται πως θα ενισχύσει τη δυναμική της ευρύτερης περιοχής, καθώς και το επενδυτικό περιβάλλον της χώρας. Για την ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων LEROY MERLIN στην Ελλάδα ο γαλλικός όμιλος έχει επενδύσει μέχρι σήμερα περί τα 100 εκατ. ευρώ, όπως ανέφερε ο κ. Γαρούφας. Σημειώνεται ότι η επένδυση του καταστήματος στο κέντρο της Αθήνας ανήλθε στα 5 εκατ. ευρώ.

Περαιτέρω, το πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας επικεντρώνεται πλέον στη δημιουργία βασικών standard καταστημάτων έως 9.000 τ.μ., καταστημάτων city έως 4.000 τ.μ. και καταστημάτων express έως 1.000 τ.μ. Παράλληλα εξετάζεται και η ανάπτυξη καταστημάτων μέσω του συστήματος δικαιόχρησης (franchise) στην περιφέρεια και ειδικότερα σε νησιά (Κρήτη, Ρόδος κ.ά). Η εταιρεία διαθέτει συνολικά επτά καταστήματα. Τέσσερα στην Αθήνα (συμπεριλαμβανομένου του νέου στο κέντρο της Αθήνας), ένα στη Θεσσαλονίκη, ένα στη Λάρισα και ένα στην Κύπρο.

«Μπαίνουμε δυναμικά στο κέντρο της Αθήνας και στόχος μας είναι να καλύψουμε τη Δυτική και τη Νότια Αττική» ανέφερε ο κ. Γαρούφας και πρόσθεσε ότι «εκεί θέλουμε να τοποθετηθούμε με τα βασικά μας μαγαζιά (έως 9.000 τ.μ.) και περαιτέρω να αναπτυχθούμε στην Αθήνα με τα άλλα concept (καταστήματα λιγότερων τετραγωνικών μέτρων). Τέτοια μαγαζιά θα δείτε σύντομα σε συγκεκριμένους Δήμους της Αττικής».

Σύμφωνα με τον κ. Γαρούφα, στη Θεσσαλονίκη το κατάστημα της εταιρείας βρίσκεται στην Πυλαία και διερευνάται η δημιουργία δεύτερου καταστήματος στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Παράλληλα τα επόμενα χρόνια προγραμματίζεται η ανάπτυξη καταστημάτων city και express στην ευρύτερη περιοχή. Αναφορικά με την Κύπρο, ο κ. Γαρούφας τόνισε ότι πέρα από το κατάστημα που υπάρχει στη Λευκωσία προγραμματίζεται η δημιουργία καταστημάτων τόσο στην Λεμεσό όσο και στην Πάφο.

Το νέο της κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας, εκτείνεται σε τρεις ορόφους συνολικού εμβαδού 5.300 τ.μ., διαθέτει υπόγειο πάρκινγκ 300 θέσεων (δωρεάν για τις πρώτες δύο ώρες). Όπως κάθε κατάστημα LEROY MERLIN, θα προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για κάθε κατασκευή, ανακαίνιση και βελτίωση οποιουδήποτε χώρου ιδιώτη και επαγγελματία. Πρωτοποριακό θεωρείται το ειδικά διαμορφωμένο «HOMISTAS lab», όπου κάθε επισκέπτης θα μπορεί να δημιουργεί τη δική του κατασκευή, να δοκιμάζει εργαλεία και λύσεις αλλά και να παρακολουθεί σεμινάρια από εξειδικευμένους τεχνικούς και ειδικούς του home improvement.

H LEROY MERLIN, αναγνωρίζεται ως ο ειδικός στους τομείς ανακαίνισης και βελτίωσης της κατοικίας, με ένα τεράστιο δίκτυο καταστημάτων σε 12 χώρες παγκοσμίως. Είναι μέλος του γαλλικού ομίλου ADEO με 100.000 συνεργάτες και 1.200 καταστήματα σε 12 χώρες, ο οποίος κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη και την τρίτη παγκοσμίως στην αγορά της «Βελτίωσης της Κατοικίας» (Home Improvement). Η LEROY MERLIN Ελλάδας και Κύπρου δραστηριοποιείται από το 2005 και προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για κάθε κατασκευή, ανακαίνιση, βελτίωση οποιουδήποτε μέρους ενός χώρου στην καλύτερη τιμή της αγοράς. Εμπορεύεται περισσότερους από 50.000 κωδικούς προϊόντων και υπηρεσίες που λύνουν τα χέρια των πελατών, απασχολεί περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required