Γενικός Δείκτης:705.2-1.04%
EUR/USD: 1.17

Αντιπρόεδρος Fosun: Πιστεύουμε στο μπραντ της Folli Follie

  • ( UPD -19/05/2018 13:38 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η Fosun θα διαφυλάξει τα συμφέροντά της ως μειοψηφικός μέτοχος της Folli Follie, δήλωσε μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, ο αντιπρόεδρος της κινεζικής εταιρείας, Qian Jiannong,  ο οποίος είναι επίσης μη εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου FF.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι αναμένει τα αποτελέσματα του νέου ελέγχου των αποτελεσμάτων της FF για το 2017 που διεξάγεται από την Ernst & Young.

«Πιστεύουμε στο μπραντ και στη βιομηχανία της προσιτής πολυτέλειας», πρόσθεσε. «Ως επενδυτές δεν εμπλεκόμαστε στην εσωτερική λειτουργία της Folli Follie και δεν έχουμε στην κατοχή μας εσωτερική πληροφόρηση», είπε σχετικά με τις λογιστικές παρατυπίες που χρεώνουν στην εταιρεία.  

Η FF έχει μπει στο στόχαστρο μετά του ισχυρισμούς του αμερικανικού hedge fund Quintessential Capital Management που έκανε λόγο για «μαγειρεμένα"»στοιχεία. Το QCM σε έκθεση του ανέφερε ότι η Folli Follie διαθέτει μόνο τα μισά καταστήματα απ’ όσα ισχυρίζεται, με αποτέλεσμα η μετοχή της εταιρείας να χάσει στο χρηματιστήριο το 60% της αξίας της.    

Tο Bloomberg υπενθυμίζει ότι η Fosun είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της Folli Follie. Επένδυσε σε αυτή για πρώτη φορά το 2011 και τις τελευταίες ημέρες έχει ενισχύσει το ποσοστό της στο 16,37%.

Μετά τους πρόσφατους ισχυρισμούς επί των οικονομικών στοιχείων της Folli Follie, επανέλαβε ότι έχει σταλεί έγγραφο ερωτημάτων (inquiry letter) στην FF και πως αναμένει τα αποτελέσματα του οικονομικού ελέγχου που έχει αναλάβει η Ernst & Young.

Στη συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος του κινεζικού ομίλου καταλήγει πως «ελπίζουμε να έχουμε άμεσες διευκρινίσεις».

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required