Γενικός Δείκτης:593.05-3.91%
EUR/USD: 0

Aegean: Επένδυση €30 εκατ. και στην εκπαίδευση

  • ( UPD -23/06/2018 09:09 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Της Στεφανίας Σούκη

«Δεν θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε μια τόσο μεγάλη επένδυση για το στόλο μας, χωρίς μια ανάλογη για την εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού μας».

Με τα λόγια αυτά ο πρόεδρος του ομίλου της Aegean κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, ανακοίνωσε χθές στο πλαίσιο της εκδήλωσης υπογραφής της τελικής συμφωνίας με την Airbus για την παραγγελία των 30+ 12 αεροσκαφών, αξίας τιμοκαταλόγου ύψους 5 δισ. δολαρίων, μία ακόμη επένδυση 30 εκατ. ευρώ, αυτή τη φορά, για την κατασκευή και λειτουργία ενός νέου εκπαιδευτικού κέντρου στο Ελ. Βενιζέλος.

«Το κέντρο θα πολλαπλασιάσει τις δυνατότητές μας σε χώρους, θα διαθέτει ιδιόκτητους νέους προσομοιωτές πτήσεων και θα καλύπτει τις ανάγκες όλου του πτητικού προσωπικού μας, των πιλότων, αλλά και των πληρωμάτων καμπίνας. Σε αυτό το εκπαιδευτικό κέντρο θα έχουμε και την αρωγή της Airbus, τόσο σε πόρους όσο και σε τεχνογνωσία», ανέφερε ο κ. Βασιλάκης.

Η νέα πρωτοβουλία της AEGEAN στοχεύει στην περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού του ίδιου του ομίλου αλλά και στην δημιουργία νέων ευκαιριών για εκπαίδευση και απασχόληση στη χώρα μας.

«Έχοντας ένα μακρύ ιστορικό στο χώρο της αεροπορικής εκπαίδευσης με τη λειτουργία ήδη δύο εκπαιδευτικών σχολών, την σχολή για εκπαίδευση πιλότων στον τύπο αλλά και της σχολής εκπαίδευσης μηχανικών της Olympic Air, ενισχύουμε τις δυνατότητές μας, αλλά και προσθέτουμε παράλληλα μια σύγχρονη εκπαιδευτική υποδομή στην Ελλάδα», επεσήμανε από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της Aegean.

«Ξεκινάμε την κατασκευή, στο αεροδρόμιο, ενός εκπαιδευτικού κέντρου, 12,000 τ.μ. που θα προσφέρει μια άρτια και επεκτάσιμη σε δυνατότητες υποδομή και θα χρησιμοποιείται για τη διαρκή επανεκπαίδευση του πτητικού δυναμικού μας αλλά και για τη δημιουργία και την υποστήριξη της επόμενης γενιάς των ανθρώπων μας. Θα δίνεται η δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε θεωρητικό και σε πρακτικό επίπεδο μέσω της χρήσης υπερσύγχρονων εξομοιωτών πτήσης.

Το κέντρο θα διαθέτει στην αφετηρία του δύο νέους εξομοιωτές πτήσεων, τους μοναδικούς ιδιόκτητους στην Ελλάδα, έτσι ώστε όλος ο κύκλος εκπαίδευσης /επανεκπαίδευσης να ολοκληρώνεται αποκλειστικά στη χώρα μας. Θα υπάρχει όμως και δυνατότητα επέκτασης έως 6 συνολικά εξομοιωτές για να υπάρχει στο μέλλον η δυνατότητα παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης προς τρίτους».

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου, το εκπαιδευτικό κέντρο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από δύο χρόνια «και θα αξιοποιεί πλέον, ακόμη καλυτέρα, την εξαιρετική πτητική τεχνογνωσία, αλλά και κουλτούρα των έμπειρων κυβερνητών-εκπαιδευτών της Aegean, που είναι η βάση του εκπαιδευτικού μας δυναμικού», όπως ανέφερε ο κ. Γερογιάννης.

«Διότι κακά τα ψέματα, καλή είναι, η μεγαλύτερη εμβέλεια πτήσης, καλή και η νέα τεχνολογία, αλλά από μόνες τους δεν μπορούν να φέρουν την αλλαγή. 

Γίνονται ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του οργανισμού μας όταν ομάδες με ήθος, προσήλωση, ικανότητες και αποτελεσματικότητα σχεδιάζουν τη βέλτιστη δομή και εμπορική εκμετάλλευση του δικτύου και συνεργάζονται άψογα με τις ομάδες μας στην πρώτη γραμμή, τους πιλότους μας, τα πληρώματα της καμπίνας μας, στους αφανείς ήρωες, τους μηχανικούς μας για να προσφερθούν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες προς τους επιβάτες μας. Η ενδυνάμωση και εξέλιξη των εξαιρετικών αυτών ομάδων είναι για εμάς προτεραιότητα και ανάγκη».

Ταυτόχρονα, από σήμερα και μέχρι την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού κέντρου, δηλαδή για το 2018 και το 2019 ο όμιλος ξεκινά ένα μεγάλο πρόγραμμα 100 υποτροφιών σε ενδιαφερόμενους υποψήφιους νέους πιλότους. Συγκεκριμένα, η AEGEAN θα αναλάβει με συνδυασμό χορηγίας και εγγύησης δανείου το 90% του κόστους των σπουδών των νέων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

«Μια υποστήριξη εξαιρετικά σημαντική, αν σκεφτεί κανείς ότι το συνολικό κόστος σπουδών για κάθε μελλοντικό πιλότο, συμπεριλαμβανόμενης της εκπαίδευσης στον τύπο, ανέρχεται σε 75 έως 80 χιλιάδες ευρώ. Οι υποτροφίες θα ισχύουν για φοίτηση στις δύο πιο καθιερωμένες σχολές εκπαίδευσης πιλοτών στην Ελλάδα, την Εγνατία Αviation και την Global Aviation».

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required