Γενικός Δείκτης:776.4-0.26%
EUR/USD: 1.1204

Σήμερα η ώρα της αλήθειας για το μέλλον της Folli Follie

  • ( UPD -12/09/2018 07:57 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

του Δημήτρη Παφίλα

Έφθασε η ώρα της αλήθειας για την Folli – Follie, με τη σημερινή εκδίκαση της αίτησης προσωρινής προστασίας έναντι των πιστωτών της, μετά την απόφαση των εγχώριων τραπεζών να καταγγείλουν δάνεια, συνολικού ύψους 46 εκατ. ευρώ. 

Η ενέργεια των τραπεζών η οποία έγινε για λόγους προστασίας, δημιούργησε νέα δεδομένα για ολόκληρη την αγορά – καθώς είναι η πρώτη φορά για την οποία ζητείται η εξόφληση των δανείων τα οποία δεν έχουν καταστεί «κόκκινα».

Στο δικαστήριο, οι τράπεζες θα ζητήσουν την απόρριψη των μέτρων προστασίας έναντι των πιστωτών και σημασία στην υπόθεση τι περιλαμβάνουν οι όροι των δανείων.

Παράλληλα, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, οι τράπεζες ήδη έχουν πλησιάσει τους ιδιοκτήτες των Attica (κ. Κ. Λαμπρόπουλος ) προκειμένου να πουλήσουν το ποσοστό του 47% που αντιστοιχεί στα δάνεια.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr, η πλευρά της Folli – Follie προσανατολίζεται να ζητήσει τετράμηνη παράταση στο δικαστήριο μέχρις ότου να παρουσιαστεί ο νέος ισολογισμός και τα στοιχεία ελέγχου απο την Alvarez & Marshall και την Ernst & Young. Άγνωστο παραμένει εαν στο δικαστήριο παραστούν εκπρόσωποι των ομολογιούχων της UBS- η οποία είχε ζητήσει την σταθερή διαπραγμάτευση του ομολόγου στο ελβετικό φράγκο.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες το διοικητικό συμβούλιο της Folli – Follie δεν έχει συνέλθει ακόμη ενω είναι άγνωστη η αντίδραση των Κινέζων μετόχων της Fosun.

Την σύγκληση του δ.σ φέρεται να την ζήτησε η Επιτροπή Ελέγχου της Folli follie. Ανάλογως και με βάση με την απόφαση του δικαστηρίου θα κριθεί εαν η εταιρεία θα συνεχίσει την τωρινή της πορεία για την αναδιάρθρωση που έχει κατά νου, σύμφωνα με τους συμβούλους της, την Rothchild, η οποία έχει κινηθεί προκειμένου να βρει και αγοραστές για την θυγατρική της εταιρείας στην Ασία.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required