Γενικός Δείκτης:772.66-0.48%
EUR/USD: 1.1151

Fraport: Αλλάζουν τα τέλη χρήσης για τρία αεροδρόμια

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Tης Μαριάννας Τζάννε

Σε αναπροσαρμογή των τελών χρήσης σε τρία αεροδρόμια, για τα οποία προβλέπεται να ολοκληρωθούν οι κατασκευαστικές εργασίες έως το τέλος του έτους, προβλέπεται να προχωρήσει η Fraport Greece.

Όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής της εταιρείας κ. Αλεξάντερ Τσινέλ, η αύξηση των τελών στα 18,5 ευρώ από 13 ευρώ που είναι σήμερα προβλέπεται από την σύμβαση παραχώρησης. Η αύξηση θα ενεργοποιηθεί στα αεροδρόμια της Καβάλας, της Ζακύνθου και των Χανίων εφόσον δοθεί το σχετικό πιστοποιητικό ολοκλήρωσης των εργασιών από ανεξάρτητη αρχή μηχανικών ώστε οι αυξήσεις να ξεκινήσουν να εφαρμόζονται από αρχές Απριλίου του 2019. Θα ακολουθήσουν Ρόδος, Σκιάθος, Σάμος, Άκτιο όπου τα τεχνικά έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν τέλη του 2019.

Τα στελέχη της Fraport, η οποία διαχειρίζεται τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο η αύξηση αυτή να καθυστερήσει, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πιστοποίηση.

Από τα 18,5 ευρώ ένα ποσοστό 40% θα εισπράττει ως φόρους το δημόσιο ενώ τονίστηκε ότι τα τέλη είναι από τα πιο ανταγωνιστικά της Μεσογείου. Το ύψος του όπως αναφέρθηκε είχε καθοριστεί από το ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με τον κ. Τσινέλ, μέσα στον Νοέμβριο θα ξεκινήσει η ενημέρωση των αεροπορικών εταιριών ώστε να γνωρίζουν πότε θα εφαρμοστεί η νέα εμπορική πολιτική της εταιρείας.

Η διοίκηση της Fraport δεν ξεκαθάρισε εάν το σύνολο των χρεώσεων θα μεταφερθεί από τις αεροπορικές εταιρείες στους επιβάτες, επισημαίνοντας ότι αυτό κρίνεται από τις συνθήκες ανταγωνισμού των αεροπορικών εταιρειών.

Όπως αναφέρθηκε, η Fraport έχει εντείνει τις επαφές της με στόχο την προσέλκυση και νέων αεροπορικών εταιρειών. Στο πλαίσιο αυτό θα ξεκινήσουν εντός της χειμερινής περιόδου δρομολόγια της Loufthansa από το αεροδρόμιο Μακεδονία προς Φρανκφούρτη και της Aegean προς το Ισραήλ ενώ και η Raynair θα συνεχίσει τα θερινά δρομολόγια σε Νυρεμβέργη και Μπολόνια. Επίσης θα συνεχιστεί η επιδότηση δρομολογίων από την Qatar Airlines για Ντόχα και από την Flydubai για Ντουμπάι.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required