Γενικός Δείκτης:677.170.84%
EUR/USD: 1.1331

Σε 12 νέες αγορές επεκτείνεται η Ikea

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Σε περίπου 12 νέες αγορές πρόκειται να επεκταθεί η Ikea τα επόμενα χρόνια, συμπεριλαμβανωμένων της Νότιας Αμερικής, καθώς στόχος του σουηδικού κολοσσού είναι να φτάσει τους 3 δισ. πελάτες μέχρι το 2025. 

Τα ερχόμενα χρόνια, η εταιρία θα ανοίξει καταστήματα στη Χιλή, στην Κολομβία και το Περού, μέσω ενώς νέου franchise που ονομάζεται «Falabella», στην πρώτη της απόπειρα να μπει στην αγορά της Ν. Αμερικής, όπως αναφέρει η Ikea σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη. Η Inter Ikea, ο παγκόσμιος franchisor της Ιkea ανέφερε ότι η εταιρία σκοπεύει να αρχίσει να διαθέτει τα προϊόντα της στο Μεξικό, την Εσθονία, το Πουέρτο Ρίκο, το Λουξεμβρούργο, τις Φιλιππίνες, την Ομάν και τη Μακάο.

«Μέχρι το 2025, θα έχουμε την δυνατότητα να απευθυνόμαστε και να αλληλεπιδρούμε με 3 δισ. ανθρώπους», ανέφερε ο CEO της Inter Ikea, Torbjorn Loof. «Θα προσφέρουμε νέους τρόπους να αγοράζει κανείς τα προϊόντα μας - online, σε απομακρυσμένες περιοχές αλλά και στα κέντρα των πόλεων», συμπλήρωσε. 

Η Ikea βρίσκεται εν μέσω αναδιαμόρφωσης, κατευθύνοντας πόρους στις αναδυόμενες αγορές και στις εναλλακτικές καταναλωτικές πρακτικές, όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο και την παρουσία στα κέντρα των πόλεων. Τα νέα σχέδια επέκτασης έρχονται μετά από την αύξηση 4,5% των πωλήσεων σε ένα χρόνο που παρουσίασε η Inter Ikea τον Αύγουστο, στα 400 καταστήματά της σε όλο τον κόσμο.  

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required