Γενικός Δείκτης:716.60.3%
EUR/USD: 1.1357

Novartis: Εξαγοράζει την Endocyte έναντι $2,1 δισ.

  • ( UPD -18/10/2018 11:06 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Στην εξαγορά της εταιρείας φαρμάκων κατά του καρκίνου Endocyte Inc, ανακοίνωσε ότι προχωρά η Novartis AG, έναντι τιμήματος 2,1 δισ. δολ., στο πλαίσιο της στρατηγικής επέκτασης της ελβετικής φαρμακευτικής στον τομέα της ραδιοφαρμακευτικής.

Ειδικότερα, η Novartis ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει 24 δολ. ανά μετοχή για την αμερικανική εταιρεία, με premium 54% στην τιμή κλεισίματος της Endocyte την Τετάρτη.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι οι πωλήσεις του γ΄ τριμήνου αυξήθηκαν στα 12,78 δισ. δολ. σε σύγκριση με 12,41 δισ. δολ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ αναθεώρησε ανοδικά και το outlook για το υπόλοιπο του έτους.

Ειδικότερα, περιμένει ανάπτυξη των καθαρών πωλήσεων με μεσαίο μονοψήφιο ρυθμό σε σύγκριση με χαμηλό προς μεσαίο ρυθμό που είχε ανακοινώσει προηγουμένως.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019 και η Endocyte θα συνεχίσει να λειτουργεί ως ξεχωριστή και ανεξάρτητη εταιρεία μέχρι τότε.

Η Novartis είχε ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο ότι θα περικόψει 2.550 θέσεις εργασίας στην Ελβετία και τη Βρετανία σε ορίζοντα τετραετίας, καθώς προσπαθεί να αυξήσει τα κέρδη της και να επικεντρωθεί σε νέα φάρμακα.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required