Γενικός Δείκτης:733.182.23%
EUR/USD: 1.1166

Αμερικανός επενδυτής για την εξυγίανση της Hellenic Steel

  • ( UPD -31/10/2018 17:04 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Υπεγράφη σήμερα το πλάνο εξυγίανσης της Hellenic Steel και κατατέθηκε το σχετικό αίτημα στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του πτωχευτικού κώδικα, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα. Ο επενδυτής που θα αναλάβει την αξιοποίηση και αναβάθμιση της Ελληνικής Χαλυβουργίας είναι αμερικανική εταιρεία με συναφή δραστηριότητα.

Η θετική προοπτική για τη Χαλυβουργία της Θεσσαλονίκης είχε προαναγγελθεί από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, κατά τη διάρκεια σύσκεψης με παραγωγικούς φορείς της πόλης πριν την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ως σύμβουλος των εκκαθαριστών της εταιρείας για τη διαδικασία πώλησης ενεργεί σήμερα η Deloitte Business Solutions ΑΕ.

Ο μεγάλη περιπέτεια για την κερδοφόρο Hellenic Steel είχε ξεκινήσει έναν χρόνο πριν τη λύση και υπαγωγή της σε καθεστώς εκκαθάρισης τον Νοέμβριο του 2014, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ν. 2190/1920. Εκείνη την περίοδο ο βασικός μέτοχός της, ILVA Com, τέθηκε σε ειδική διαχείριση από το ιταλικό Δημόσιο, κατόπιν πολύχρονης δικαστικής περιπέτειας λόγω περιβαλλοντικού σκανδάλου στον κόλπο του Τάραντα. Η Hellenic Steel εξαιρέθηκε, όπως και όλες οι εκτός Ιταλίας μονάδες του ομίλου, από το σχέδιο διάσωσης. Το χρέος της εταιρείας στη μητρική της ήταν 60 εκατ. ευρώ και οι διαχειριστές που είχε ορίσει το ιταλικό Δημόσιο έδωσαν εντολή να καταθέσουν αίτηση πτώχευσης της εταιρείας.

Η Ελληνική Εταιρία Χάλυβος ΑΕ ιδρύθηκε το 1963 με αντικείμενο εργασιών την παραγωγή προϊόντων έλασης και χαλύβδινων φύλλων, με τον μη επιχρισμένο χάλυβα ψυχρής έλασης ή γαλβανισμένο χάλυβα ψυχρής έλασης και το λευκοσίδηρο ηλεκτρόλυσης να αποτελούν βασικά προϊόντα.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required