Γενικός Δείκτης:715.430.14%
EUR/USD: 1.1361

Απορρίπτει τους ισχυρισμούς για μαζική αγωγή στις ΗΠΑ η Ryanair

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Απορρίπτει τους ισχυρισμούς για μαζική αγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες η Ryanair, μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι κατατέθηκε μήνυση εναντίον της αεροπορικής και του Διευθύνοντα Συμβούλου, Michael O'Leary, για εξαπάτηση των επενδυτών και «φούσκωμα» της τιμής της μετοχής.

Η Ryanair σε δήλωσή της αναφέρει ότι δεν έχει λάβει ακόμη το σχετικό έγγραφο, παρόλα αυτά οι ισχυρισμοί αυτοί πρόκειται να αποτύχουν, καθώς δεν βασίζονται σε γεγονότα ούτε στην πραγματικότητα. Όπως αναφέρει η αεροπορική χαμηλού κόστους, οι μετοχές της είναι μεταξύ αυτών με τις καλύτερες αποδόσεις το 2018, παρά την αύξηση στις τιμές των καυσίμων και τις χαμηλότερες τιμές εισιτηρίων, που επηρεάζουν όλες τις ευρωπαϊκές αεροπορικές.

Όπως μετέδωσε το Reuters, η καταγγελία υποβλήθηκε την Τρίτη το βράδυ στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Μανχάταν από συνταξιοδοτικό ταμείο της Αλαμπάμα, με την μορφή μαζικής αγωγής και με την κατηγορία για ζημιές για τους επενδυτές στις αμερικανικές μετοχές της Ryanair από τις 30 Μαΐου 2017 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2018.

Η καταγγελία ανέφερε ότι η Ryanair παραπλάνησε τους επενδυτές της κατά τις ενημερώσεις και τις τηλεδιασκέψεις σχετικά με τη σταθερότητα του εργατικού δυναμικού της, συμπεριλαμβανομένων των "συμβολαίων" με τους πιλότους και τα πληρώματα θαλάμου επιβατών.

Η καταγγελία αναφέρει επίσης ότι η αλήθεια ήρθε στην επιφάνεια όταν η εργατική αναταραχή ανάγκασε τον περασμένο Δεκέμβριο την εταιρεία να αναγνωρίσει για πρώτη φορά συνδικάτα και οδήγησε αυτό το καλοκαίρι σε δαπανηρές απεργίες που έπληξαν χιλιάδες επιβάτες σε αρκετές χώρες.

Η απάντηση της εταιρείας αναφέρει:

Αντίθετα με αυτούς τους ψεύτικους ισχυρισμούς, η Ryanair αντιμε΄τωπισε ελάχιστη εργατική κινητοποίηση φέτος από το προσωπικό της. Σε διάστημα μόλις 8 ημερών (5 ημέρες δράσης από μόλις το 25% των ιρλανδικών πιλότων και 3 ημέρες δράσης από λιγότερο από το 25% του πληρώματος θαλάμου επιβατών και πιλότων σε 5 άλλες χώρες της ΕΕ), η Ryanair συνέχισε να λειτουργεί κανονικά περισσότερο από το 90% του προγράμματός της με ελάχιστες αναταραχές για τους πελάτες.

Οι περισσότερες από τις διαταραχές των πτήσεων της Ryanair (όπως σε όλες τις άλλες αεροπορικές εταιρείες της ΕΕ) φέτος προκλήθηκαν από απεργίες ATC και έλλειψη προσωπικού, κυρίως στη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες αποτελούν ένα πρόβλημα που πλήττει όλες τις αεροπορικές εταιρείες της ΕΕ και τους επιβάτες τους.

Η Ryanair θα αμυνθεί δυναμικά και θα νικήσει αυτούς τους ψευδείς ισχυρισμούς.

Ένας εκπρόσωπος της Ryanair δήλωσε σχετικά:

"Δεδομένου ότι ο Michael O'Leary είναι ο 4ος μεγαλύτερος μέτοχος στην Ryanair, ο ισχυρισμός ότι θα εξαπατούσε τον εαυτό του (μιας και θα ήταν από τους πιο χαμένους) είναι εντελώς παράλογος".

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required