Γενικός Δείκτης:715.490.15%
EUR/USD: 1.136

17 νέες πρωτότυπες παραγωγές στην Ασία σχεδιάζει η Netflix

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η Netflix σχεδιάζει να πραγματοποιήσει 17 πρωτότυπες παραγωγές στην Ασία, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει τον αριθμό των διεθνών συνδρομητών, δήλωσε την Τετάρτη ο Διευθυντής Περιεχομένου, Ted Sarandos.

Το σχέδιο, που ανακοινώθηκε στην εκδήλωση της Netflix για την παρουσίαση περιεχομένου στη Σιγκαπούρη, έρχεται μετά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας τον προηγούμενο μήνα, τα οποία κατέγραψαν αυξημένα κέρδη λόγω των διεθνών συνδρομητών.

Η Netflix ξεπέρασε τις προβλέψεις τόσο στις ΗΠΑ όσο και στις διεθνείς αγορές, με το μεγαλύτερο μέρος των νέων συνδρομητών να προέρχονται από χώρες εκτός της Αμερικής, όπου η εταιρεία επενδύει σταθερά.

Η εταιρεία έχει διαθέσει 8 δισ. δολάρια για την παραγωγή περιεχομένου φέτος.

Στην Ασία και πρωτίστως στην Ινδία, η Netflix έχει κερδίσει τους οπαδούς μεταξύ μιας νέας μεσαίας τάξης, με τη βοήθεια ενός προγράμαμτος που περιλαμβάνει το franchise της κορυφαίας ταινίας Baahubali.

Ο διευθύνων σύμβουλος Reed Hastings έχει αναφέρει ότι η Ινδία θα μπορούσε να παραδώσει τους επόμενους 100 εκατ. συνδρομητές της υπηρεσίας.

Η Netflix σημείωσε τεράστια επιτυχία στην Ινδία με το θρίλερ Ιερά Παιχνίδια. Ωστόσο, το στούντιο Bollywood που έφερε την παραγωγή διαλύθηκε τον περασμένο μήνα, μετά από ισχυρισμούς σεξουαλικής παρενόχλησης εναντίον ενός από τους συνεργάτες του, τον Vikas Bahl, και τον κύριο συγγραφέα του σόου, Varun Grover. Και οι δύο άνδρες αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς.

Στα τέλη του Σεπτεμβρίου, η Netflix είχε 137 εκατ. συνδρομητές παγκοσμίως στην υπηρεσία ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών. Ξεκίνησε να χτίζει τη βιβλιοθήκη της με πρωτότυπο περιεχόμενο μόλις πριν από τρία χρόνια.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required