Γενικός Δείκτης:715.80.19%
EUR/USD: 1.1355

«Χτύπημα» VW στην Τesla με ηλεκτρικό αυτοκίνητο κάτω των 20,000€

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η Volkswagen σκοπεύει να πουλήσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα κάτω από 20.000 ευρώ και να προστατεύσει τις γερμανικές θέσεις εργασίας, με τη δημιουργία τριών εργοστασίων για την παραγωγή οχημάτων που θα ανταγωνιστούν την Tesla, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters.

Η VW και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες αγωνίζονται να προσαρμοστούν αρκετά γρήγορα στους αυστηρούς κανόνες που θεσπίστηκαν μετά το σκάνδαλο του dieselgate, με τον CEO Herbert Diess τον περασμένο μήνα να αναφέρει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας βρίσκεται αντιμέτωπη με την εξαφάνιση.

Τα σχέδια για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της VW, γνωστό ως "MEB entry" και με όγκο παραγωγής 200.000 οχημάτων, πρόκειται να συζητηθούν σε συνεδρίαση του εποπτικού συμβουλίου στις 16 Νοεμβρίου, ανέφερε η πηγή, προσθέτοντας ότι η εταιρεία σκοπεύει επίσης να αναπτύξει 100.000 του αναγνωριστικού Aero, ένα μεσαίου μεγέθους σεντάν.

Η μετατόπιση της στρατηγικής της VW έρχεται καθώς οι πόλεις αρχίζουν να απαγορεύουν τα οχήματα με κινητήρα ντίζελ, αναγκάζοντας τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να σκεφτούν νέους τρόπους διασφάλισης των 600.000 γερμανικών βιομηχανικών θέσεων εργασίας, εκ των οποίων 436.000 καλύπτονται από τις εταιρείες αυτοκινήτων και τους προμηθευτές τους.

Ένα ηλεκτρικό βαν, το ID Buzz, πρόκειται να κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της VW στο Ανόβερο, όπου κατασκευάζεται και το T6 Van, σύμφωνα με την πηγή.

Για να απελευθερωθεί ο παραγωγικός χώρος για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο Ανόβερο, τα βαν της VW θα μπορούσαν να παραχθούν σε εργοστάσιο της Ford στην Τουρκία, πρόσθεσε η πηγή.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required