Γενικός Δείκτης:716.070.23%
EUR/USD: 1.1355

Taxify: Ο Ευρωπαίος αντίπαλος της Uber προβλέπει 100πλάσια ανάπτυξη

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Την κυριαρχία της Uber στην ευρωπαϊκή αγορά επιχειρεί να εξουδετερώσει η Taxify - και ο διευθύνων σύμβουλός της προβλέπει μαζική ανάπτυξη.

Η εσθονική εταιρία αξίας 1 δισ. δολαρίων έχει 15 εκατομμύρια χρήστες και 500.000 οδηγούς, χωρισμένους ισάξια μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής. Σε συνέντευξή του στο CNBC ο Διευθύνων Σύμβουλος της Taxify, Markus Villig, δήλωσε ότι βλέπει μεγάλες δυνατότητες στις ευρωπαϊκές αγορές μίσθωσης οχημάτων και σκούτερ.

"Συνολικά αν κοιτάξετε την τεχνολογία στην Ευρώπη είμαστε ακόμα πολύ πίσω από τις ΗΠΑ και από αυτή την άποψη είναι σίγουρα ένα τεράστιο επίτευγμα για εμάς ως ομάδα που έχουμε φτάσει ως εδώ", δήλωσε ο Villig. "Αλλά όταν κοιτάζετε τον ευρύτερο τομέα της μεταφοράς υπάρχει ακόμη χώρος για να αναπτυχθούμε άλλες 100 φορές από εδώ που είμαστε σήμερα".

Ο 24χρονος Villig ίδρυσε το Taxify πριν από πέντε χρόνια στο Ταλίν της Εσθονίας. Η εταιρεία δήλωσε ότι είναι πλέον ηγέτης της αγοράς σε 11 από τις 25 χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται. Έχει αντλήσει κεφάλαια από επενδυτές όπως η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler και η κινεζική εταιρία Didi Chuxing.

"Αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι στις ΗΠΑ ίσως δεν συνειδητοποιούν είναι ότι στην πραγματικότητα υπάρχει ακόμη πολύ τοπικός ανταγωνισμός στον χώρο των μεταφορών και πιθανότατα θα δούμε περισσότερες συμφωνίες να κλείνουν όπως αυτές που έγιναν στη Ρωσία, τη Νοτιοανατολική Ασία και την Κίνα τα τελευταία χρόνια χρόνια, "είπε ο Villig.

Η ανταγωνίστρια Uber έχει εμπλακεί σε μια νομική μάχη με την πόλη του Λονδίνου, αφού η ρυθμιστική υπηρεσία της πόλης αφαίρεσε την άδεια της εταιρείες, αναφέροντας ανησυχίες για την ασφάλεια. Ένας δικαστής ανέτρεψε την απαγόρευση τον Ιούλιο, παρέχοντας στην Uber άδεια 15 μηνών υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

"Πρέπει να συνεργαστούμε με τις πόλεις και όχι απλά να εισβάλουμε χωρίς να έχουμε οποιαδήποτε συμφωνία ότι έχουμε άδεια", δήλωσε ο Villig.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required