Γενικός Δείκτης:731.49-0.23%
EUR/USD: 1.1156

Η VW επιθυμεί να γίνει η πιο κερδοφόρα εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει 44 δισεκατομμύρια ευρώ για νέες εγκαταστάσεις, ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αυτόνομες υπηρεσίες οδήγησης και κινητικότητας.

Τα «πολεμοφόδια» θα δαπανηθούν στην τετραετία μεταξύ 2019 και 2023 και θα αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τρίτο της συνολικής δαπάνης της εταιρείας που διατεθεί για την περίοδο αυτή.

"Ένας στόχος της στρατηγικής του Ομίλου Volkswagen είναι να επιταχύνει τον ρυθμό της καινοτομίας της, εστιάζοντας τις επενδύσεις στους μελλοντικούς τομείς της κινητικότητας και τη συστηματική εφαρμογή της στρατηγικής μας", δήλωσε ο Herbert Diess, διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen την Παρασκευή.

Ο Diess δήλωσε στο CNBC ότι αναμένει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να γίνει ο πιο κερδοφόρος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η εταιρεία δήλωσε ότι θέλει να βελτιώσει την παραγωγικότητα, συγκεντρώνοντας τη στρατηγική ηλεκτροκίνησης της στο εσωτερικό της Γερμανίας, στέλνοντας την κατασκευή των παραδοσιακών μηχανών σε άλλα εργοστάσια στην ανατολική Ευρώπη.

Τα γερμανικά εργοστάσια στο Έμντεν και το Ανόβερο θα μετατραπούν σε εργοστάσια για ηλεκτρικά οχήματα, ενώ η οικογένεια Volkswagen Passat θα κατασκευάζεται πλέον στην Τσεχική Δημοκρατία. Μια νέα θέση στην Ανατολική Ευρώπη θα κατασκευαστεί για μερικά αυτοκίνητα Skoda και SEAT.

Η VW Group πρόσθεσε επίσης ότι επιθυμεί να το μειώσει τον δείκτη κεφαλαιουχικών δαπανών του τμήματος αυτόνομων οχημάτων στο 6% των εσόδων από το 2020 και μετά.

Ο Diess ανέφερε ότι η προηγούμενη «κακή απόδοση» της VW σήμαινε ότι η εταιρεία του «χτυπήθηκε» από πολιτικούς στη Γερμανία και στο εξωτερικό, αλλά ελπίζει ότι οι σχέσεις βελτιώνονται.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required