Γενικός Δείκτης:731.310.79%
EUR/USD: 1.1189

«Βουτιά» της Deutsche Bank μετά την αποκάλυψη για συμμετοχή στο σκάνδαλο της Danske

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Οι μετοχές της Deutsche Bank έφτασαν στα χαμηλότερα επίπεδά τους την Τρίτης, αφού η τράπεζα επιβεβαίωσε στο Reuters ότι συμμετείχε στην διαχείριση πληρωμών αξίας 150 δισ. δολαρίων για τη σκανδαλώδη Danske Bank.

Ένας εκπρόσωπος της Deutsche Bank επιβεβαίωσε σε δήλωσή του στο Reuters τη Δευτέρα ότι η τράπεζα ενήργησε ως ανταποκριτής για την Danske στην Εσθονία. "Ο ρόλος μας ήταν να επεξεργαστούμε τις πληρωμές για την Danske Bank. Τερματίσαμε τη σχέση το 2015 μετά τον εντοπισμό ύποπτης δραστηριότητας", δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Οι μετοχές της τράπεζας υποχώρησαν περισσότερο από 4% το πρωί της Τρίτης, φτάνοντας χαμηλά ρεκόρ.

Τη Δευτέρα, ο πληροφοριοδότης που αποκάλυψε την υποτιθέμενη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες με τη Danske Bank δήλωσε ότι μια μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα συμμετείχε στη βοήθεια για τη διεκπεραίωση μέχρι 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ύποπτες πληρωμές, ανέφερε το Reuters. Ο Howard Wilkinson, επικεφαλής της εμπορικής μονάδας της Danske Bank στις Βαλτικές Χώρες από το 2007 έως το 2014, δεν ονόμασε καμία τράπεζα, αλλά ένας εκπρόσωπος της Deutsche Bank επιβεβαίωσε αργότερα το ρόλο της.

Ο Wilkinson δήλωσε ότι δύο Αμερικανικές τράπεζες συμμετείχαν επίσης στον χειρισμό πληρωμών σε δολάρια ΗΠΑ για τη Danske Bank στην Εσθονία. Παράλληλα με την Deutsche, οι J.P. Morgan και Bank of America εξουσιοδοτούσαν συναλλαγές σε δολάρια για το εσθονικό υποκατάστημα της Danske, σύμφωνα με πηγές του Reuters. Η J.P. Morgan διέκοψε τη σχέση με τη Danske το 2013 με το επιχείρημα ότι οι συναλλαγές δεν ήταν σύμφωνες με τους κανόνες για το ξέπλυμα χρήματος, δήλωσε ένα πρόσωπο εξοικειωμένο με το θέμα στο Reuters.

Το σκάνδαλο της Danske Bank αναφέρεται σε 200 δισ. ευρώ σε συναλλαγές που διεκπεραιώθηκαν από το εσθονικό υποκατάστημα της τράπζεας μεταξύ 2007 και 2015. Πολλές από αυτές τις συναλλαγές θεωρούνται ύποπτες, ανέφερε η τράπεζα.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required