Γενικός Δείκτης:731.190.78%
EUR/USD: 1.1189

Για ρατσισμό κατηγορείται η Dolce & Gabbana

  • ( UPD -20/11/2018 14:55 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ο ιταλικός οίκος Dolce και Gabbana κατηγορείται για ρατσισμό για τις τρεις διαφημίσεις της, στις οποίες υποδεικνύεται σε μια Κινέζα πώς να χρησιμοποιεί chopsticks, όπως μεταδίδει το CNBC.

Η σειρά των τριών βίντεο, με τίτλο "Τρώγοντας με Chopsticks", δείχνει μια γυναίκα που τρώει πίτσα, σπαγγέτι και ένα τεράστιο ιταλικό cannolo ζαχαροπλαστικής, ενώ μια αρσενική φωνή της λέει τι να κάνει.

Οι διαφημίσεις δημοσιεύτηκαν στο Twitter και στο Instagram, πριν από την εκδήλωση "The Great Show" της D&G που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στη Σαγκάη. Αλλά αρκετοί αντέδρασαν έντονα στα βίντεο, γράφοντας: "Ο Οριενταλισμός εκφράζεται τόσο ρητά σε αυτή τη διαφήμιση. Είναι πολύ προσβλητικό να παρουσιάζονται όλοι οι Κινέζοι με τέτοιο στερεοτυπικό τρόπο". Ένας άλλος έγραψε: "Αυτό είναι τόσο ανόητο και πολιτισμικά ανυπόφορο! Αποσύρετε αυτό το βίντεο αμέσως D&G!" και ένας τρίτος είπε: "Αυτό είναι ρατσιστικό, ανακαλέστε το".

Η κινεζική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Jing Daily ανέφερε ότι τα βίντεο έχουν αφαιρεθεί από το κοινωνικό δίκτυο Weibo. Η Jing Daily είπε επίσης ότι το "Boycott Dolce" είχε αναφερθεί πάνω από 18.000 φορές στο Weibo.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο οίκος έχει προσελκύσει αντιπαραθέσεις. Το 2015, οι σχεδιαστές Domenico Dolce και Stefano Gabbana δήλωσαν: «Είμαστε αντίθετοι με τις ομοφυλοφιλικές υιοθεσίες, η μόνη οικογένεια είναι η παραδοσιακή οικογένεια», προσελκύοντας διαμαρτυρίες έξω από το κατάστημα του Λονδίνου.

Η εταιρεία διαθέτει καταστήματα σε 25 πόλεις της Κίνας, σύμφωνα με τις λίστες καταστημάτων στην ιστοσελίδα της. Οι κινεζικοί καταναλωτές πολυτελείας αντιπροσωπεύουν πάνω από 500 δισεκατομμύρια γιουάν (72 δισεκατομμύρια δολάρια) σε ετήσιες δαπάνες, που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τρίτο της παγκόσμιας αγοράς πολυτελών ειδών, σύμφωνα με μια έκθεση McKinsey του 2017.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required