Γενικός Δείκτης:733.182.23%
EUR/USD: 1.1166

Τραμπ: Θα επέμβω στην υπόθεση της Huawei, αν το κρίνω αναγκαίο

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε την Τρίτη ότι θα παρέμβει με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης στην υπόθεση εναντίον της οικονομικής διευθύντριας της Huawei, εάν κάτι τέτοιο θα συμβάλει στην εξασφάλιση εμπορικής συμφωνίας με το Πεκίνο.

"Αν θεωρήσω ότι είναι καλό για τη χώρα, αν θεωρήσω ότι είναι καλό για τη μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία που έγινε ποτέ... σίγουρα θα παρέμβω αν το θεώρησω αναγκαίο", δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο Reuters στο Οβάλ Γραφείο.

Ο Τραμπ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα μπορούσε να επιτύχει μια εμπορική συμφωνία με τον Κινέζο Πρόεδρο Xi Jinping, καθώς οι δύο χώρες αγωνίζονται να επιλύσουν μια διαμάχη που συνέβαλε στην πρόσφατη πτώση των χρηματιστηρίων των Η.Π.Α. και έθεσε ερωτήματα σχετικά με το αν η οικονομική αναταραχή θα μπορούσε να βλάψει τον πρόεδρο το νέο έτος.

Κατόπιν αιτήματος των αρχών των ΗΠΑ, η CFO της Huawei Technologies, Meng Wanzhou, συνελήφθη νωρίτερα αυτό το μήνα στο Βανκούβερ με την κατηγορία ότι παραβίασε τις κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν.

Η σύλληψη ήρθε την ίδια μέρα που ο Τραμπ και ο Xi κήρυξαν μια εκεχειρία 90 ημερών στον εμπορικό τους πόλεμο κατά τη διάρκεια των συνομιλιών κορυφής στο Μπουένος Άιρες.

Ελεύθερη υπό όρους

Η Meng Wanzhou αποφασίστηκε να αποφυλακιστεί υπό όρους και μετά την καταβολή χρηματικής εγγύησης από καναδικό δικαστήριο την Τρίτη.

Στην ακροαματική διαδικασία στο Βανκούβερ της Βρετανικής Κολομβίας ο δικαστής ανέφερε ότι η Meng μπορεί να αποφυλακιστεί μετά την καταβολή εγγύησης 10 εκατομμυρίων καναδικών δολαρίων (7,5 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ), απόφαση την οποία υποδέχθηκαν με ζητωκραυγές πολλοί στο ακροατήριο.

Η 46χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών θα πρέπει να φοράει ηλεκτρονική συσκευή εντοπισμού στον αστράγαλο και να παραμένει στο σπίτι τις καθημερινά από τις 23:00 ως τις 06:00. Πέντε φίλοι της συμφώνησαν να προσημειωθούν τα σπίτια τους και να καταβάλουν χρηματικά ποσά ως εγγύηση ότι δεν θα αποπειραθεί να διαφύγει.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required