Γενικός Δείκτης:847.36-0.35%
EUR/USD: 1.1212

Η Apple θα μειώσει την παραγωγή νέων iPhones κατά 10%

  • ( UPD -09/01/2019 13:07 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η Apple πρόκειται να μειώσει την παραγωγή των νέων iPhones κατά περίπου 10% για τους επόμενους τρεις μήνες, ανέφερε το Nikkei Asian Review την Τετάρτη.

Ο τεχνολογικός γίγαντας είπε στους προμηθευτές του το Δεκέμβριο να παράγουν λιγότερα νέα iPhones από ό, τι αρχικά είχε προγραμματιστεί για το τρίμηνο Μαρτίου, δήλωσε το Nikkei, αναφέροντας πηγές με γνώση του θέματος.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά σε δύο μήνες που η Apple μείωσε την προγραμματισμένη παραγωγή της για τα κινητά της, ενώ η αναθεώρηση αυτή ισχύει για όλα τα νέα μοντέλα iPhone - τα XS Max, XS και XR.

Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα σχέδια, ο συνολικός προγραμματισμένος όγκος παραγωγής για νέα και παλιά iPhones θα μειωθεί σε περίπου 40 εκατομμύρια έως 43 εκατομμύρια κομμάτια για το τρίμηνο Μαρτίου - από μια προηγούμενη πρόβλεψη 47 εκατομμυρίων έως 48 εκατομμυρίων κομματιών, ανέφερε το Nikkei.

Την περασμένη εβδομάδα, η Apple μείωσε τις προβλέψεις της για τα έσοδα, αποδίδοντάς την κίνησή αυτή εν μέρει στην εξασθενημένη οικονομία στην Κίνα και στα χαμηλότερα από τα αναμενόμενα έσοδα iPhone στην ευρύτερη περιοχή της Κίνας. Η κίνηση επηρέασε αρνητικά στις αγορές, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την επιβράδυνση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο ,εν μέσω της συνεχιζόμενης εμπορικής διαμάχης του Πεκίνου με την Ουάσινγκτον.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required