Γενικός Δείκτης:847.36-0.35%
EUR/USD: 1.1212

Προς συνεργασία οδεύουν Ford και VW

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Δύο εκ των κολοσσών της αυτοκινητοβιομηχανίας, η Volkswagen AG και η Ford Motor Co, προσανατολίζονται στη σύναψη συνεργασίας προκειμένου να ανταποκριθούν στις ολοένα και αυξημένες απαιτήσεις εξέλιξης νέων μοντέλων και τεχνολογιών.

Οι πιο πρόσφατες πληροφορίες ωστόσο καθιστούν το χρονοδιάγραμμα των επίσημων ανακοινώσεων σημαντικά σαφέστερο καθώς, δεν αποκλείεται να έχουμε σχετικές εξελίξεις κατά τη διάρκεια του προσεχούς Διεθνούς Σαλονιού Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ (NAIAS 2019, 19 – 27 Ιανουαρίου).

Ορισμένες από τις βασικότερες παραμέτρους που ωθούν τις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες σε αυτήν την κίνηση που είναι σαφές πως θα αλλάζει άρδην τις ισορροπίες σε παγκόσμιο επίπεδο είναι η ανάγκη εξορθολογισμού του δικτύου παραγωγής των οχημάτων, αναλόγως της αγοράς για την οποία προορίζονται (Ευρώπη, ΗΠΑ, Κίνα κ.ο.κ.), ο περιορισμός του κόστους εξέλιξης των μελλοντικών ηλεκτροκίνητων και αυτόνομα κινούμενων οχημάτων, καθώς και οι ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις μείωσης των εκπομπών ρύπων για τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Μέσω λοιπόν της εν λόγω συνεργασίας που υπολογίζεται πως θα επιφέρει μείωση δαπανών πολλών δις ευρώ, πηγές από αμφότερες τις εταιρείες αναφέρουν πως θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις τόσο στον κλάδο των επαγγελματικών οχημάτων, αλλά και στα στάδια εξέλιξης ηλεκτροκινούμενων προτάσεων σε πολλές ακόμη κατηγορίες.

Πηγή: autotriti.gr

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required